Ubjedljiva pobjeda
3

Liverpool peticom ispratio Norwich

Totalsport
Liverpool-Norwich (Foto: AFP)
Liverpool-Norwich (Foto: AFP)
Liverpool je na svom Anfieldu pregazio Norwich s visokih 5-0, te po ko zna koji put ove sezone vratio vjeru svojim navijačima da ova ekipa ima snagu za povratak u sami vrh engleskog nogometa.

Ekipa menadžera Brendana Rodgersa bila je dominantna tokom cijele utakmice, a nagrada za ofanzivnu igru stigla je u 26. minuti prvog dijela, kada je s ruba kaznenog prostora Stuart Downing krasno pogodio lijevi ugao gola Marka Bunna za 1-0.

Na 2-0 je u 36. minuti povisio kontroverzni Urugavajac Luis Suarez, kojeg je sa svoje polovice terena prizemnom loptom uposlio Lucas Leiva. Brazilac je poslao brzu prizemnu loptu, koju je Daniel Sturridge propustio kroz noge, te tim potezom izbacio Suareza jedan na jedan s Bunnom. Ovaj to lijevom nogom zabija u donji lijevi ugao gostujućeg golmana.

Daniel Sturridge nastavio je sjajnim igrama u dresu Liverpoola, u koji je prešao ovog januara iz redova Chelseaja, te u 59. minuti zabio za 3-0. Loptu mu je s desne strane ubacio strijelac prvog pogotka, a Sturridge s pola metra postavio nogu i zabio.

Sedam minuta kasnije kapiten Steven Gerrard sjajnim udaracem s 20-ak metara u donji desni ugao Bunnovog gola povisuje na 4-0, a konačnih 5-0 postavlja igrač Norwicha Ryan Bennett u 74. minuti. Sturridge je prošao po lijevoj strani napada Redsa, ubacio oštru loptu prema petercu, a istu nehotice Bennett zahvaća i gura u vlastitu mrežu.

Od ostalih rezultata, istaknimo novo posrtanje Newcastlea, koji je ovog puta na St. James' Parku poražen od davljenika Readinga s 2-1. Svrake su vodile pogotkom Yohana Cabayea sve do 71. minute kada na scenu stupa Adam Le Fondre, koji je u igru ušao minutu ranije. U spomenutoj 71. najprije zabija za 1-1, a potom i šest minuta kasnije za 2-1.

West Ham i QPR odigrali su na Upton Parku 1-1, a vodeći pogodak za goste postigao je novopridošli Francuz iz Marseillea - Loic Remy. Konačnih 1-1 postavio je povratnik u engleski nogomet Joe Cole.

Premierliga, 23. kolo:

Liverpool - Norwich 5-0 (Henderson 26, Suarez 36, Sturridge 59, Gerrard 66, Bennett 74-ag) Newcastle - Reading 1-2 (Cabaye 35 / Le Fondre 71, 77) West Ham - QPR 1-1 (Cole 68 / Remy 14) Wigan - Sunderland 2-3 (Vaughan 5-ag, Henriquez 79 / Gardner 17-11m, Fletcher 21, 42)