Premierliga
6

Liverpool prekinuo Tottenhamov niz

Totalsport
Jan Vertonghen
Jan Vertonghen
Nogometaši Liverpoola pobijedili su na svom Anfieldu Tottenham 3-2 u utakmici 29. premierligaškog kola i tako prekinuli niz neporaženosti "spursa" u najjačem razredu engleskog nogometa na broju 12.

Gledatelji na Anfieldu imali su priliku vidjeti lijepu utakmicu, punu golova i rezultatskih preokreta. Tako je Liverpool vodio 1-0 golom Luisa Suareza iz 21. minute, da bi potom belgijski odbrambeni igrač "spursa" Jan Vertonghen s dva gola donio preokret londonskom sastavu. No, velika greška golmana "spursa" Huga Llorisa i gol Stewarta Downinga vratio je domaće u rezultatski egal, da bi im na kraju Steven Gerrad iz penala donio puni "plijen, a prvi poraz Tottenhamu u Premierligi nakon 9. decembra prošle godine kada ih je sa 2-1 pobijedio Everton.

Kod otvarajućeg gola na susretu, Suarezovog 22. ovosezonskog, urugvajskom je napadaču asistirao Jose Enrique loptom u prostor. Potom je Vertonghen postigao svoj treći i četvrti ovosezonski gol, prvo glavom na asistenciju Garetha Balea, pa nogom, najbolje se snašavši na ničiju loptu s nekih 11 metara.

Zatim je uslijedilo nepostrebno izletavanje Llorisa, koji je napucao Downinga, da bi ovaj potom s(p)retno kroz noge proturio loptu Verthongenu u gol. Odlučujući jedanaesterac, koji je sigurno realizirao Gearrard i zabio svoj deveti ovosezonski gol, izborio je Suarez kojeg je hokejaškim startom oborio Benoit Assou-Ekotto.

U drugoj utakmici dana Newcastle je na svom St James' Parku slavio protiv Stokea 2-1, a tri je boda "svrakama" donio Papis Cisse u posljednjoj minuti. Prethodno je Stoke vodio golom Jonathana Waltersa iz jedanaesterca iz 67. minute, da bi Yohan Cabaye izjednačio šest minuta kasnije iz slobodnog udarca. Bila je ovo treća uzastopna domaća Newcastleova ligaška utakmica u kojoj su zaostatak uspjeli pretvoriti u pobjedu, kao i deveta ukupno pobjeda u sezoni.

Premierliga, 29. kolo:

Newcastle - Stoke 2-1 (Cabaye 73, Cisse 90 / Walters 67-11m) Liverpool - Tottenham 3-2 (Suarez 21, Downing 66, Gerrard 82-11m / Vertonghen 45, 53)