Nogomet
0

Liverpool pronašao zamjenu za Mascherana

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Po navodima mnogih izvora izgleda da će se ovog vikenda finalizirati dolazak Argentinca Javiera Mascherana, veznog nogometaša Liverpoola, u Barcelonu.

Dugo je klub s Anfielda odolijevao ponudama za kapitena argentinske reprezentacije, ali je ipak pokleknuo pred ponudom katalonske ekipe, koja navodno iznosi 22 miliona eura odštete.

Tri godine je ovaj 26-godišnjak igrao u Liverpoolu, koji se odmah bacio u potragu za igračem na istoj poziciji, što dodatno potvrđuje vijesti da je Mascherano na sigurnom putu odlaska.

Po navodima The Guardiana Liverpool je stupio u kontakt s Portom i zainteresiran je za 27-godišnjeg Raula Meirelesa, portugalskog reprezentativca. Ponuda za tog igrača iznosi 13 miliona eura, a u engleskom Premierligašu su uvjereni da neće biti nikakve komplikacije oko dolaska tog igrača, te se njegovoj premijeri nadaju već 12. septembra kada Liverpool igra protiv Birminghama.

Inače, Raul Meireles je po mnogim ocjenama bio najbolji portugalski nogometaš tokom nedavnog Svjetskog prvenstva na jugu Afrike.