Nogomet
0

Liverpool potpisao Meirelesa za 14 miliona eura

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon odlaska Argentinca Javiera Mascherana u Barcelonu, te Talijana Alberta Aquilanija na posudbu u Juventus, engleski nogometni prvoligaš Liverpool je upotpunio upražnjena mjesta u sredini terena dovođenjem 27-godišnjeg portugalskog reprezentativca Raula Meirelesa iz Porta.

Mascherano je u Liverpoolu odigrao tri sezone, a budući da se njegova porodica nikako nije mogla priviknuti na život u Liverpoolu, kapiten argentinske reprezentacije je inzistirao na odlasku u Barcelonu. U petak su dva kluba dogovorila transfer uz odštetu koja, navodno, iznosi oko 22 miliona eura.

Aquilani je, pak, na Anfield stigao prošlog ljeta. No, u sezoni koju su obilježile njegove povrede, nije se uspio nametnuti, pa ga je engleski gigant poslao na posudbu torinskom Juventusu.

Njihov odlazak trebao bi nadomjestiti Raul Meireles, nogometaš koji je s Portom osvojio četiri naslova portugalskog prvaka. Potpisao je četverogodišnji ugovor s Liverpoolom, a odšteta je 14 miliona eura.

"Trener Liverpoola Roy Hodgson bio je ključ mog transfera. Upravo je on baš žestoko inzistirao na mom dolasku. Ja nisam Mascherano, ja sam Meireles, nadam se da će navijači to uskoro shvatiti. Isto tako se nadam da će me jednog dana pamtiti po dobrim igrama u dresu ''redsa''", poručio je Maireles, koji je po mnogim ocjenama bio najbolji portugalski nogometaš tijekom nedavnog Svjetskog prvenstva na jugu Afrike.

Odigrao je tamo sve četiri utakmice, a u pobjedi protiv Sjeverne Koreje 7-0 se upisao i u strijelce.

Ukupno je prikupio 38 nastupa za portugalsku reprezentaciju.