Premiership
63

Liverpool pobijedio Chelsea i ostao na maksimalnom učinku, nestvaran preokret Arsenala

K. H.
Chelsea - Liverpool (Foto: EPA-EFE)
Ekipe Liverpoola i Arsenala zabilježile su pobjede protiv Chelseaja, odnosno Aston Ville, u susretima šestog kola engleskog Premiershipa.

Liverpool je već nakon prvih 45 minuta imao prednost od dva gola protiv Chelseasja. Prvo je Alexander-Arnold sjajnim golom iz slobodnog udarca u 14. minuti doveo Redse u vodstvo, a sredinom prvog poluvremena, tačnije u 30. minuti, Firmino koristi centaršut Robertsona i postiže drugi gol za svoj tim.

Jedino što je Chelsea uspio u nastavku je utješni pogodak preko Kantea, ali to nije bilo dovoljno da se vrate u meč i na kraju Redsi su ostvarili šestu pobjedu u sezoni. S nova tri boda, Liverpool je ostao usamljen na prvom mjestu na tabeli s maksimalnih 18 bodova iz šest utakmica, pet više od Manchester Cityja.

U drugom meču u terminu od 17:30 sati, Arsenal je nakon velikog preokreta savladao Aston Villu i uspio osvojiti važna tri boda.

Gosti su u vodstvo stigli u 20. minuti kada McGinn koristi indolentnu reakciju odbrane Topnika i pogađa za 0:1, a do kraja prvog poluvremena Arsenal je ostoa i s igračem manje jer je Maitland-Niles dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

U 59. minuti 80 miliona vrijedno pojačanje Arsenala, Nicolas Pepe, s bijele tačke pogađa za 1:1, ali samo minutu nakon toga Wesley donosi novu prednost Aston Villi za novi muk na Emiratesu.

Ipak, Arsenal je svim silama krenuo u napad, Topnici su napadali prema golu Aston Ville, a to im se isplatilo u 81. minuti kada rezervista Chambers pogađa za 2:2, da bi dvije minute nakon toga sjajni Aubameyang iz slobodnog udarca postigao svoj prvi, za Arsenal treći gol, i na kraju svojoj ekipi donio treću pobjedu u ovoj sezoni i skok na četvrtu poziciju Premiershipa s istim brojem bodova kao Leicester i West Ham.