Alisson ili Oblak
128

Liverpool nakon Kariusovih grešaka izdvaja 100 miliona eura za golmana

Klix.ba
Alisson Becker (Foto: EPA-EFE)
Alisson Becker (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je Loris Karius napravio dvije velike greške u finalu Lige prvaka protiv Real Madrida ekipa Liverpoola sigurno će dovesti novo golmansko ime na Anfield, a igrači na koje su bacili oko su Alisson Becker i Jan Oblak, pišu engleski mediji.

Karius je nakon meča protiv Real Madrida dobijao čak i prijetnje smrću, a poslije utakmice izvinio se svim navijačima Liverpoola preuzevši krivicu za poraz na sebe. Ipak, prema pisanju engleskih medija, Karius je potrošio strpljenje navijača i već sljedeće sezone gotovo sigurno neće biti prvi golman Redsa.

Prva želja kluba jeste golman Rome Alisson Becker koji je ove sezone pokazao da je riječ o jednom od najboljih golmana svijeta, a upravo on će biti prvi golman reprezetnacije Brazila na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Iznos koji bi Roma tražila za Alissona sigurno nije ispod 100 miliona eura, iako je Liverpool prošlo ljeto htio ovog golmana za puno nižu cijenu, no sjajnim odbranama prvenstveno u Seriji A, kao i u Ligi prvaka gdje su stigli do polufinala, Alisson je znatno povećao svoju cijenu.

Još uvijek nije poznato da li je Liverpool spreman platiti 100 miliona eura za ovog brazilskog golmana, a isto toliko novca potrebno im je da dovedu golmana Atletico Madrida Jana Oblaka koji također brani u fantastičnoj formi i već sada se može svrstati među najbolje golmane svijeta.

Kod ovog Slovenca je jasna situacija, a ona kaže da Atletico Madrid neće prihvatiti nijednu ponudu ispod 100 miliona eura, a klub koji odluči platiti ovu cijenu bit će slobodan da razgovara s Oblakom, jer će mu aktivirati otkupnu klauzulu.