Premiership
59

Liverpool i Manchester City remizirali u spektakularnom meču na Anfieldu

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola i Manchester Cityja podijelili su bodove na Anfieldu u okviru 7. kola Premiershipa odigravši neriješeno 2:2.

U prvom poluvremenu je viđeno nekoliko dobrih prilika na obje strane te su se ekipe izmjenjivale u periodima dominacije. Međutim, golova nije bilo.

Prvi gol na današnjem susretu pao je u 59. minuti. Salah je s centra povukao loptu i probio desnu stranu odbrane Cityja. Kada se približio šesnaestercu gurnuo je loptu u prostor za Manea, a Senegalac je dobro ispratio akciju te matirao Edersona.

Deset minuta kasnije City je izjednačio golom Fodena. Slična je to bila akcija kao kod prvog gola Liverpoola, a ovaj put je asistent bio Jesus koji je odlično proigrao strijelca Fodena.

Liverpool ponovo u vodstvo dolazi sedam minuta kasnije nakon fenomenalne solo akcije Salaha. Okrenuo je Egipćanin tri igrača Cityja, potom driblingom slomio Laportea, a onda savladao Edersona odmjerenim udarcem za 2:1.

Ipak, slavlje domaćih je trajalo svega četiri minute budući da je De Bruyne vratio City u igru. Cancelo je povratnom loptom tražio Jesusa, ali napadač Cityja nije uspio doći do nje. Lopta je potom nastavila svoj put do ivice šensaesterca gdje ju je dočekao De Bruyne i iz prve postigao gol za konačnih 2:2.

Liverpool je ostao na drugom mjestu Premiershipa s jednim bodom manje od lidera Chelseaja, dok se City probio na treću poziciju. Liverpool u narednom kolu gostuje Watfordu, dok City dočekuje Burnley.

Rezultat i strijelci:

Liverpool - Manchester City 2:2 (Mane 59', Salah 76' - Foden 69', De Bruyne 81')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore