Nogomet
0

Liverpool bolji od Juventusa, Lyon i PSV neriješeno

Sarajevo-X
U prvim utakmicama četvrtfinala Lige prvaka Liverpool je ostvario značajnu pobjedu protiv Juventusa od 2:1, dok je PSV iznenedio Lyon i rezultatom 1:1 pred revanš susret smanjio Lyonu šanse za prolazak u polufinale.

Može se reći da objektivno i Liverpool i Juventus mogu biti zadovoljni rezultatom večerašnje utakmice koja se igrala na Anfieldu. Liverpool je u prvih pola sata igre prikazao odličnu igru i ostavio je zaista dobar ukupan dojam. Pogotke su postigli Sami Hyypia već u 10. minuti susreta i Luis Garcia u 25. minuti. Juventus se, nakon šoka od primljena dva pogotka, uspio tek u drugom poluvremenu probuditi. Agresivnija igra urodila je plodom - veoma bitan pogodak za Juventus postigao je Cannavaro u 63. minuti susreta.

Liverpool je ovom pobjedom ostvario malu prednost pred revanš susret, no, svakako, pitanje prolaznika u polufinale odlučit će se u Torinu gdje ne treba zaboraviti da Juventus ima prednost domaćeg terena.

PSV je u Lyonu šokirao istoimenu ekipu, najefikasniju ekipu u Ligi prvaka, uspijevši izjednačiti rezultat na 1:1 pogotkom Philipa Cocua u 79. minuti. Do tada jedini pogodak za Lyon u 12. minuti postigao je Malouda. Svakako je to veliki rezultat za PSV koji sada prednost gola u gostima pred revanš utakmicu na domaćem terenu.

U srijedu se igraju druge dvije utakmice Lige prvaka, a sastaju se gradski rivali Milan i Inter, dok Chelsea dočekuje njemački Bayern.

Kvote na SportingBet kladionici su:

AC MIlan - Inter Milan / 2.10 2.90 3.80

Chelsea - Bayern Munich / 1.65 3.50 5.25