Nogomet
10

Litvanci ulaznice za meč protiv BiH kupuju s velikim popustima

Anadolija
Foto: AFP
Foto: AFP
U Litvaniji je danas počela prodaja ulaznica za utakmicu posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Brazil 2014, u kojoj će domaći nacionalni tim 15. oktobra u Kaunasu igrati protiv Bosne i Hercegovine.

Cijene karata za meč, u kojem bi se gostujuća ekipa pobjedom plasirala na Mundijal, iznose od 22 do 30 eura. Kako bi privukli što veći broj svojih navijača u Fudbalskom savezu Litvanije odlučili su dati popust čak od 70 posto za ulaznice koje kupe studenti i penzioneri. Učenici karte mogu dobiti po 30 posto nižoj cijeni, piše na oficijelnoj stranici FS Litvanije.

Ipak, veliki broj navijača BiH snalazi se, te od danas kupuje ulaznice predviđene i za Litvance. U FS Litvanije, i pored popusta za svoje državljane, predviđaju da će 90 posto kapaciteta stadiona Dariaus ir Girėno u Kaunasu ispuniti Bosanci i Hercegovci.

Utakmica Litvanija – BiH 15. oktobra počet će u 19 sati. Sudit će je Nijemac Felix Zwayer, a pomagat će mu sunarodnjaci Markus Haecker i Thorsten Schiffner. Četvrti sudija je Christian Dingert (Njemačka). Rezultatski susret je beznačajan za domaću selekciju. BiH pobjeda u Kaunasu, te osvajanje tri boda četiri dana ranije u Zenici u duelu sa autsajderom Lihtenštajnom, direktno iz grupe G vode na SP u Brazil.