Hvale Sušićeve planove
39

FOTO / Litvanci u Zenicu došli s velikim ambicijama

Klix.ba
Csaba Laszlo i Marius Stankevičius (Foto: E. M./Klix.ba)
Csaba Laszlo i Marius Stankevičius (Foto: E. M./Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra na Bilinom Polju odigrati utakmicu 4. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil protiv selekcije Litvanije.
Selektor Litvanije Csaba Laszlo (Foto: Klix.ba)
Selektor Litvanije Csaba Laszlo (Foto: Klix.ba)
Povodom odigravanja ove utakmice danas je u Hotelu Zenica održana konferencija za novinare na kojoj su se novinarima obratili selektor Litvanije Csaba Laszlo i odbrambeni igrač Marius Stankevičius.

U uvodu je selektor naglasio kako su u Zenicu došli sa velikim ambicijama, ali i da je ova utakmica važna za obje ekipe.

"Ovo je jedna veoma važna utakmica za oba tima. Mi smo izgubili protiv Grčke, izjednačili smo sa Slovačkom, ali pobjeda iz posljednjeg kola stvara nam velike ambicije. Imamo veliki respekt prema Bosni i Hercegovini i vjerujemo da su oni jedna od jačih ekipa u grupi u kojoj se takmičimo. Bosna se dobro borila u svim kvalifikacijama, prošle godine im je to promaklo sa Portugalom, imali su lošu sreću, ali očigledno je da Sušić ima planove da se direktno plasira na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Mi imamo poštovanje prema ovoj ekipi, ali sutra ćemo dati sve od sebe kako bismo postigli dobar rezultat", zaključio je Laszlo.

Odbrambeni igrač Litvanije Marius Stankevičius (Foto: Klix.ba)
Odbrambeni igrač Litvanije Marius Stankevičius (Foto: Klix.ba)
Selektor Litvanije će za sutrašnju utakmicu na raspolaganju imati 22 igrača, ali su i oslabljeni jer im neće igrati dvojica veoma važnih.

"Dva igrača imaju kartone, a jedan je povrijeđen, sigurno je da imamo ekipu sa kojom možemo raspolagati i odgovoriti na zadatke koji se pred nas postavaljaju. Sigurno je da će Bosna i Hercegovina svoju taktiku prilagoditi našoj, ali mi moramo gledati na sebe i način na koji ćemo igrati", izjavio je selektor Litvanije koji sutra na raspolaganju neće imati povrijeđenog Denidasa Česnauskisa.

Selektor je još dodao kako uživa igrati pred tribinama punim navijača te istakao kako je to bitno za obje ekipe. Odbrambeni igrač Litvanije Marius Stankevičius je u svojoj izjavi za novinare naglasio da Bosna i Hercegovina ima veoma kvalitetne igrače koji će zadati težak posao njemu i njegovim saigračima.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
"Igrači svjetskog kalibra, kao što su Džeko i moj kolega iz tima Lulić, će zasigurno odigrati dobro, ali tim ne čini jedan igrač nego njih jedanaest, a ekipa je ta koja pobjeđuje", izjavio je Stankevičius.

Selekcija Litvanije večeras će od 18:00 sati na Bilinom Polju imati svoj službeni trening.