U drugom planu
0

List Sport: Pjanić je 15 mjeseci bez gola, Koeman sve manje računa na njega

H. H.
Pjanićev posljednji pogodak bio je u oktobru 2019. godine za Juventus protiv Bologne (Foto:Twitter)
Pjanićev posljednji pogodak bio je u oktobru 2019. godine za Juventus protiv Bologne (Foto:Twitter)
Katalonski list Sport u današnjem izdanju donosi priču o Miralemu Pjaniću ističući da niko ne razumije šta se događa s reprezentativcem BiH koji je na Nou Camp stigao kao veliko pojačanje, a njegova uloga u Barceloni je minorna.

Bh. veznjak prolazi potpuno neprimjetno, a u Elcheu nije ušao u igru ni u drugom poluvremenu nakon što se dugo zagrijavao. Brojke su jasne - Pjanić je odigrao samo 40 posto minuta od dolaska u Barcu i do sada još nije uspio opravdati epitet pojačanja.

Sport analizira da Pjanić više od 15 mjeseci nije postigao gol. Njegov posljednji pogodak bio je u oktobru 2019. godine za Juventus protiv Bologne, što je poražavajući podatak.

Kako se navodi, veliki problem Pjanića je što ni kroz igru ​​ne daje pozitivne znakove. Istina, pokazao je odličan tehnički kvalitet, ali nikada u kontinuitetu. Pored toga, još uvijek se primijeti da kaska kada je riječ o fizičkoj spremi u odnosu na saigrače i daleko je od pravog ritma.

Istovremeno, Sport piše da je Sergi Roberto na pragu oporavka od povrede i da će uskoro biti u konkurenciji za sastav, što posebno raduje trenera Ronalda Koemana.

Osim što kvalitetno može pokriti poziciju desnog beka, nizozemski stručnjak planira da ga koristi u sredini terena na Pjanćevom mjestu, jer je nezadovoljan izdanjima bh. nogometaša. Koeman ga je već koristio na toj poziciji protiv kijevskog Dinama u Ligi prvaka i protiv Atlética u La Ligi kada se Piqué povrijedio.

Konačno, Pjanić će imati dvije nove utakmice kako bi pokušao pokazati napredak - u srijedu u Kupu kralja protiv Rayo Vallecana i u nedjelju u La Ligi protiv Athletica, u meču u kojem zbog kartona neće biti Sergia Busquetsa.