Trenerska prepucavanja
0

Lippi se izvinio Mourinhu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi poslao je javno izvinjenje portugalskom treneru Intera Joseu Mourinhu zbog toga što se usudio prognozirati da će novi talijanski prvak biti - Juventus.

Mourinho je kiptio od bijesa kada je saznao prognozu Lippija, koji je od 1994. do 1999. godine, te od 2001. do 2004. bio trener Juventusa.

  • Lippi je pokazao nedostatak poštovanja. Iako su to možda njegove želje, iako je Juventus vjerojatno njegova ljubav, čovjek takvog znanja bi trebao pokazati malo poštovanja prema ekipi koja vlada zadnjih godina Italijom - zagrmio je Mourinho, koji je prošle sezone s Interom osvojio četvrti uzastopni naslov prvaka milanskog kluba. Mourinhu je to bila prva sezona na San Siru, a pred Juventusom na drugom mjestu ostvario je 10 bodova prednosti.

  • Žao mi je što je Mourinho tako to interpretirao, nisam namjeravao pokazati nepoštovanje prema bilo kome. Bila je to samo jedna obična jednostavna prognoza, jedna od tisuću izrečenih uoči početka novog prvenstva - pravdao se Lippi.