Jaki kada je najteže
105

Lippi: Italija će pobijediti koronavirus kao što smo postali prvaci svijeta 2006. godine

K. H.
Marcello Lippi (Foto: EPA-EFE)
Marcello Lippi (Foto: EPA-EFE)
Proslavljeni italijanski stručnjak Marcello Lippi kaže da će njegova država pobijediti koronavirus isto onako kao što su osvojili Svjetsko prvenstvo 1982. i 2006. godine, a pod tim smatra da budu ujedinjeni i jaki onda kada je najteže.

"Znate li zašto smo osvojili Svjetsko prvenstvo 2006. i 1982. godine? Zato što smo bili jaki. U drugom slučaju bi se otopili kao snijeg na suncu. Cijeli haos smo pretvorili u pozitivnu energiju, rekli smo sebi: 'Jel tako? E sad ćemo vam pokazati'. Tako je i bilo", kaže Lippi.

Na pitanje šta savjetuje čelnicima Serije A, Lippi je rekao da bi oni najviše trebali misliti na amaterski nogomet kojem prijeti gašenje.

"Nadam se da oni koji odlučuju o nogometu u Italiji misle i na amaterski nogomet koji je u riziku od nestajanja. Nadam se da će ga zaštiti na pravi način, elitni klubovi će imati gubitke ali ni to nije loše. Igrači će također to morati prihvatiti. Svi vjerujemo da su igrači bogati i razmaženi, da samo misle o automobilima, novcu i lijepim ženama, ali to je demagogija. Ima ih raznih", kazao je Lippi koji je dodao da nije ljubitelj humanitaraca koji takve stvari odmah objavljuju u novinama.

Istakao je također da nije za prekidanje prvenstva i da se nogomet treba nastaviti tek kada ne bude zaraženih.

U Italiji je prema jučerašnjim podacima u posljednja 24 sata zabilježeno 3.599 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što predstavlja pad od 17 posto broja novozaraženih u odnosu na dan ranije kada je zabilježen 4.316 novih slučajeva.