Vraća se u formu
39

Lionel Messi trenira na pijesku i oporavlja se od nezgodne povrede lista

K. H.
Argentinski nogometaš Lionel Messi maksimalno ozbiljno se sprema za novu sezonu koja za Barcelonu počinje u petak utakmicom protiv Athletic Bilbaoa, ali zbog lakše povrede lista on trenira odvojeno od ekipe i neće igrati u prvom kolu.

Messi je posljednjih dana trenirao odvojeno od tima, a kako ne bi riskirao novu povredu, odlučeno je da sigruno neće igrati u prvom kolu te da neće moći biti na raspolaganju treneru Ernestu Valverdeu na vrućem gostovanju u Baskiji.

S tim u vezi, Barcelona će biti znatno oslabljena u ovom meču, ali se očekuje da će od prve minute zaigrati ljetošnje pojačanje iz Atletico Madrida - Antonie Griezmann, od kojeg se očekuje da barem koliko-toliko pokuša zamijeniti ulogu Messija u Barceloni.

Dok se njegovi igrači spremaju za ovaj meč, Messi odvojeno trenira na pijesku, a videoklip njegovog treninga veoma brzo je postao viralan na društvenim mrežama.

Messi će i ove sezone biti jedan od glavnih kandidata za Zlatnu loptu, a prema prvim procjenama odluka će pasti između njega i Virgila van Dijka koji je odigrao fantastičnu sezonu s Liverpoolom.