Dva gola i asistencija protiv Santosa
0

Lionel Messi očekivano najbolji igrač klupskog SP-a

Totalsport
Nogometaši Barcelone su na impozantan način osvojili drugi u historiji naslov pobjednika Svjetskog klupskog prvenstva. Ove su nedjelje u japanskoj Yokohami bili bolji od brazilskog Santosa sa 4-0.

Nikakve dvojbe nije bilo u ovoj utakmici tko je bolji i ko će uzeti naslov pobjednika, a priča je zapravo završena već nakon prvih 45 minuta kada je prednost Barcelone bila 3-0. Inače, najbolji igrač utakmice je bio argentinski as Lionel Messi koji je utakmicu završio sa dva pogotka i jednom asistencijom, a sasvim logično je nakon svega proglašen za najboljeg igrača turnira. U tom je izboru drugo mjesto pripalo njegovom saigraču Xaviju, dok je treći bio Brazilac Neymar iz Santosa.

Kako su i najavljivali igrači Barcelone prije samog finala, ovu finalnu pobjedu su posvetili ponajprije Davidu Villi koji je tokom turnira zadobio tešku povredu (slomljena tibija lijeve potkoljenice) koja će ga na nekoliko mjeseci odvojiti od nogometnih travnjaka.

"Ovo je pobjeda za sve one koji nisu s nama ovdje zbog povrede. Pritom mislim i na Davida Villu i na Ibrahima Afellayja i sve one koji ugrađuju sebe u Barcelonu da ovako dobro izgleda na travnjaku", rekao je kapiten katalonske ekipe Carles Puyol i dodao:

"Prije utakmice smo se s pravom bojali Neymara i ostalih igrača Santosa, ali mislim da smo odradili sjajnu pripremu za meč. Potpuno smo ih zaustavili i kako je utakmica prolazila shvatili smo da sve držimo u svojim rukama. Bili smo na nivou".