Fabregas i Pique o utakmici
0

Pobjeda u Madridu s formacijom 3-4-3 puno govori o nama!

Totalsport
Messi u akciji (Foto: AFP)
Messi u akciji (Foto: AFP)
Nogometaši Barcelone nahvalili su svog trenera Pepa Guardiolu koji se Real Madridu u njegovom dvorištu suprotstavio s vrlo ofenzivnom postavom na igralištu.

Cesc Fabregas, koji je dao treći gol svoje ekipe u slavlju 3-1, apostrofirao je koliko je promjena taktičke formacije utjecala na ishod.

"Odigrali smo 70 minuta sa samo trojicom u odbrani. Učiniti tako nešto na Bernabeuu puno govori o našoj ekipi! Ovo je vrlo poseban dan za mene. Prvo poluvrijeme je bilo teško, ali u drugom smo pokazali veliku predstavu", rekao je 24-godišnji vezni igrač, koji je postigao prvi put u "Clasicu".

Gerard Pique je slično govorio.

"Planirali smo igrati s trojicom u odbrani, ali morali smo pričekati do 10. minute za primjenu tog plana. Real nas je pritisnuo na početku, ali imali smo dovoljno samopouzdanja da možemo nametnuti naš stil igre, u čemu smo i uspjeli. Odluka našeg trenera da zaigramo u formaciji 3-4-3 pokazala se vrlo opravdana".

U Barceloni je nakon posljednjeg sučevog zvižduka vjerojatno najveće olakšanje osjetio golman Victor Valdes. Nakon njegovog netačnog ispucavanja lopte je Benzema poentirao već u 22. sekundi utakmice. Bio je izravni krivac za gol, ali malo je tko mario za tu pogrešku nakon trijumfa 3-1, kada nije bila fatalna za njegovu ekipu.

"Još jedna velika pobjeda na stadionu Santiago Bernabeu. I dalje stvaramo historiju! Hvala mojim saigračima, ali i našim sjajnim navijačima koji su nas došli bodriti. Sada idemo na Svjetsko prvenstvo klubova po naslov prvaka", rekao je golman Barçe.

Playmaker Xavi Hernandez je ustvrdio:

"Superiorni smo u odnosu na Real Madrid. Bili smo superiorniji u odnosu na njih i u izravnom dvoboju. Željeli smo odigrati hrabru utakmicu jer smo znali da drukčije ne možemo do pobjede. U svakom pogledu smo ponudili veliku predstavu. Najvažnije je bilo ne odstupiti od naše nogometne filozofije. Golman Victor Valdes je pokazao koliko je hrabar. Iako je napravio pogrešku na samom početku, vrlo brzo se oporavio od tog šoka i branio je jako dobro. Sve linije u našoj ekipi su bile izvrsne. Pobijedili smo kolektivnom igrom", rekao je Xavi, koji je uz Lionela Messija i Cristiana Ronalda u kandidaturi za osvajanje Zlatne Lopte.

"Hoću li je osvojiti? Ne, to je nagrada koju je zaslužio Messi, bez dvojbe".