|

Lindegaard: Nogometu treba homoseksualna zvijezda

Lindegaard: Nogometu treba homoseksualna zvijezda
2
T
Totalsport
27.11.2012. u 17:24
20
komentara
2

dijeljenja
Lindegaard: Nogometu treba homoseksualna zvijezda Anders Lindegaard (Foto: Arhiv/AFP)
Golman Manchester Uniteda Anders Lindegaard prozvao je nogometne navijače zbog netolerancije prema homoseksualcima i poručio kako nogometu treba jedna zvijezda homoseksualne orijentacije.
Danski čuvar mreže u svome je blogu izrazio mišljenje o tabu-temi homoseksualnosti u nogometu.

"Kao nogometaš smatram da su moji homoseksualni kolege ponajprije u strahu od reakcije navijača. Mislim da sami igrači ne bi imali problema s prihvaćanjem homoseksualaca. Atmosfera na terenu i na tribinama je teška. Mehanizam je primitivan i često je izražen kroz stereotip da bi pravi muškarac trebao biti hrabar, snažan i agresivan. A to nije slika koju nogometni navijač povezuje s homoseksualcem", napisao je Lindegaard i dodao:

"Smatram da je problem u tome što je puno nogometnih navijača zarobljeno u vremenu netolerancije koja nije u skladu s razvojem modernog društva posljednjih desetljeća. Dok je ostatak svijeta liberalniji i civiliziraniji, nogometni svijet je ostao zarobljen u prošlosti kad je u pitanju tolerancija", dodao je Lindegaard, otkrivši da je sa svojom djevojkom Misse Beqiri raspravljao o tome bi li trebao napisati blog o ovoj temi.

"Zatvoriti oči bi značilo da ne priznajemo da postoji problem. A naravno da je problem ako mladi homoseksualac koji voli nogomet mora odustati od sporta jer se osjeća isključenim. Svaka diskriminacija je potpuno neprihvatljiva, neovisno o tome radi li se o boji kože, religiji, seksualnosti... Homoseksualcima treba njihov junak. Treba im osoba koja se usuđuje stati iza svoje seksualnosti", zaključio je golman Uniteda.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...