Nogomet
3

Lijepa vijest za Sušića: Pandža do kraja sedmice potpisuje za Glasgow Rangers

Klix.ba
Boris Pandža u dresu reprezentacije BiH
Boris Pandža u dresu reprezentacije BiH
Reprezentativac BiH Boris Pandža do kraja sedmice postat će član slavnog Glasgow Rangersa.

Vijest koju donose škotski mediji će najviše obradovati selektora nogometne reprezentacije BiH Safeta Sušića koji je stavio Pandžu na spisak od 23 igrača na koje računa u mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Slovačke.

Ovaj 26-godišnji stoper još uvijek nema klub nakon što je napustio belgijski Mechelen, a već nekoliko sedmica pregovara sa najtrofejnijim nogometnim klubom na svijetu.

"Pregovaramo sa Pandžinim agentom. Znam da je izvršni direktor kluba Craig Mather već razgovarao sa igračem i nadam se da još uvijek želi doći ovdje. Pored njega, postoji još nekoliko igrača koje bih volio dovesti", kazao je menadžer Ally McCoist za Daily Record.

Kao što smo ranije pisali, Pandža će potpisati ugovor na tri sezone nakon što je pristao na manju sedmičnu plaću kako bi se priključio timu Allyja McCoista koji je Pandžu stavio u vrh želja kada je riječ o dovođenju novih igrača na stadion Ibrox.

Njegova plaća bi se trebala automatski povećati nakon što Rangersi uđu u škotsku Premijer ligu za dvije godine. Bivši igrač Mechelena u Škotsku dolazi kao slobodan igrač.