Nogomet
3

Boris Pandža na korak od Rangersa, pristao na manju plaću

Klix.ba
Boris Pandža
Boris Pandža
Boris Pandža, reprezentativac BiH, u narednim danima potpisat će ugovor sa slavnim škotskim klubom Glasgow Rangersom.

Prema pisanju britanskog lista Express Sport, Pandža će potpisati ugovor na tri sezone nakon što je dogovoren i posljednji detalj ugovora koji se odnosi na plaću nogometaša.

Naime, bh. reprezentativni stoper pristao je na manju sedmičnu plaću kako bi se priključio timu menadžera Allyja McCoista koji je Pandžu stavio u vrh želja kada je riječ o dovođenju novih igrača na stadion Ibrox.

Njegova plaća bi se trebala automatski povećati nakon što Rangersi uđu u škotsku Premijer ligu za dvije godine. Bivši igrač Mechelena u Škotsku dolazi kao slobodan igrač.

Rangersi su najtrofejniji nogometni klub na svijetu. Titulu prvaka Škotske su osvojili 54 puta, Kup 33 puta i Liga kup 27 puta. Čak u sedam sezona osvajali su sva tri trofeja.

Trenutno se nalaze u trećoj škotskoj ligi nakon što su se našli u velikim finansijskim problemima, a zbog velikog poreznog duga morao je proglasiti stečaj.

Na sastanku predstavnika klubova Škotske lige odlučeno je da se ovaj slavni škotski klub seli u najnižu, četvrtu škotsku ligu, koju su bez problema osvojili protekle sezone.