Nogomet
1

Ligue 1: Monaco i Cean podijelili bodove, Lille konačno slavio

Piše: O. T.
Joao Moutinho (Foto: EPA)
Joao Moutinho (Foto: EPA)
Odigrano je još šest utakmica 16. kola Ligue 1. Interesantno, u dosadašnjih devet mečeva vidjeli smo samo 12 golova. Četiri utakmice su završene neriješenim ishodom, a svih osam ekipa koje su upisale po jedan bod nalaze se među vodećih deset timova tabele.

Monaco je na Stade Louis II remizirao sa Ceanom. Domaći tim je stigao do vodstva u 56. minuti, a strijelac je bio Carrillo. Ipak, Monaco nije uspio sačuvati rezultat i kapitulirao je u 86. minuti kada je za 1:1 pogodio Rodelin.

Jako bitnu pobjedu upisao je Lille koji je prekinuo niz od šest utakmica bez pobjede. Na svom terenu Lille je slavio sa minimalnih 1:0 protiv Saint Etiennea, a jedini gol na utakmici postigao je Benzia u 60. minuti.

U sudaru timova sa začelja, Touluse je u gostima ubjedljivo slavio protiv Troyesa. Diop je pogodio u drugoj minuti, Akpa Akpro povisio na 2:0 u 49. minuti, a konačnih 3:0 postavio je Aleksandar Pešić u 86. minuti.

Meč su obilježila i dva crvena kartona. Prvo je "pocrvenio" Tisserand u 66. minuti u redovima gostiju, a onda i igrač Troyesa Darbion u 79. minuti.

Bastia je na domaćem terenu golom Raspentinoa slavila protiv Bordeauxa, dok je Ajaccio golovima Zoue i Tshibumbua slavio protiv Montpelliera u gostima.

Reims je također upisao gostujući trijumf. Sa 2:1 je porazio ekipu Guingampa. Za domaćina je pogodio Slaibur, dok je za goste oba pogotka postigao N'Gog. Salibur je pored pogotka dobio i crveni karton, ali sa igračem manje meč su završili i gosti pošto je pocrvenio Hamari Traore.

Rezultati 16. kola Ligue 1:

Angers - PSG 0:0 Lorient - Nice 0:0 Nantes - Lyon 0:0 Bastia - Bordeaux 1:0 Guingamp - Reims 1:2 Monaco - Cean 1:1 Montpellier - Ajaccio 0:2 Troyes - Toulouse 0:3 Lille - St. Etienne 1:0

Rennes - Marseille (sutra, 21:00 sati)

Tabela: