Nogomet
0

Ligue 1: Domaći timovi još uvijek ne znaju za pobjedu u 17. kolu

Piše: O. T.
(Foto: AS Monaco)
(Foto: AS Monaco)
Nakon što su PSG i Angers slavili u gostima protiv Nice i Lyona, ni u večerašnjih pet mečeva 17. kola Ligue 1 domaći timovi nisu upisivali pobjede.

Monaco je u gostima slavio protiv Bastije. Junak gostiju bio je Lacina Traore sa dva gola u 72. i 84. minuti, dok je za domaći tim pogodio Romain u 90. minuti.

Lille je istim rezultatom slavio protiv Ceana u gostima. Benzia je pogađao u 28. i 56. minuti za Lille, a Delort je u 70. minuti golom iz penala bio strijelac domaćeg tima.

Lorient je peta ekipa koja je u ovom kolu upisala gostujuću pobjedu. Oni su sa 3:2 slavili protiv Toulusea. Kana-Biyik je pogodio za domaći tim u 41. minuti, a onda je uslijedio preokret gostiju na krilima Jeannota koji pogađa u 47. i 48. minuti. Izjednačenje donosi Ben Yedder u 59. minuti da bi Mesloub svojim pogotkom u 76. minuti donio konačnih 3:2 za Lorient.

Ajaccio je na domaćem terenu remizirao sa Nantesom. Bilo je 1:1. Sala je bio strijelac za goste z 56. minuti, a Tshibumbu za domaći tim u 84. minuti.

Identičnim rezultatom remi su upisali Reims i Troyes. De Prveille je u 36. minuti pogodio za Reims, a Pi u 47. minuti za goste.

Tabela: