Nogomet
5

Liga prvaka: Utakmica Schalkea i Real Madrida na OBN-u

Klix.ba
Ove sedmice igraju se preostali susreti osmine finala Lige prvaka, a u programu TV OBN-a večeras u 20 sati pogledajte uvodnu emisiju, a zatim prijenos utakmice Schalke - Real Madrid.

Bit će to sjajna prilika da na djelu vidimo reprezentativca BiH Seada Kolašinca u duelu protiv zvijezda Real Madrida, Ronalda, Balea, Modrića i drugih.

Stručni gost-komentator u studiju OBN-a bit će Robert Jarni, nekada odlični igrač Hajduka, Torina, Juventusa, Panathinaikosa i velikog Real Madrida, sa ukupno odigranom 391 klupskom utakmicom. Jarni je bio učesnik EP 1996. i SP 1998. i 2002., a u Parizu na SP 1998. sa Hrvatskom, za koju je odigrao 81 utakmicu, te osvajač svjetskog srebra. Danas je šef stručnog štaba FK Sarajevo.

Kraljevski klub u nokaut fazi igra 11. sezonu zaredom. U grupnom dijelu takmičenja Real je imao najubojitiji napad koji je postigao ukupno 20 golova, od toga devet je postigao prvi strijelac te faze takmičenja, Cristiano Ronaldo.

Schalke je u posljednjih 11 susreta protiv španskih timova pobijedio samo dva puta uz pet poraza. Real je sa druge strane u zadnjih 25 gostovanja u Njemačkoj pobijedio samo jednom, a izgubio 18 puta, uključujući i poraz od Borussije od 4:1 prošle sezone u Dortmundu.

Revanš susreti osmine finala igraju se tri sedmice kasnije i u programu TV OBN-a moći ćete pogledati dodatne dvije utakmice.