Nogomet
0

Liga prvaka: U četvrtfinale se plasirali Chelsea, Milan i Lyon

Sarajevo-X
Pobjedama na domaćim terenima u četvrtfinale Lige prvaka plasirali su se Chelsea, Milan i Lyon.

Veoma uzbudljiva utakmica odigrala se u Londonu gdje je Chelsea uspio već u prvih 19 minuta utakmice povesti sa 3:0. Barcelona se do kraja prvog poluvremena uspjela vratiti u utakmicu postigavši dva pogotka. U 76. minuti gol koji je odveo Chelsea u četvrtfinale postigao je John Terry.

Milan je minimalnom pobjedom i na domaćem terenu izbacio Manchester United iz daljnjeg takmičenja Lige prvaka. Strijelac jedinog pogotka na utakmici ponovo je bio Crespo, koji je Manchesteru zabio gol i u prvoj utakmici.

Čak devet golova postignuto je u Lyonu. Werder je pokušao nadoknaditi minus tri gola iz prve utakmice, ali već nakon pola sata igre sve nade kluba iz Bremena pale su u vodu. Totalni debakl Werdera potrvđuje rezultat 7:2. Strijelci za Werder bili su Micoud i Ismael, dok su mrežu Werdera punili: Wiltord (3 gola), Essien (2 gola), te Malouda i Berthold sa po jednim golom.

Utakmica između Intera i Porta (1:1) igra se 15. marta.

Rezultati večeras odigranih utakmica:

AC Milan 1 - 0 Man Utd (ukupno 2:0) H Crespo 61

Chelsea 4 - 2 Barcelona (ukupno 5:4) E Gudjohnsen 8 F Lampard 17 D Duff 19 J Terry 76

G Ronaldinho (pen) 27 G Ronaldinho 38

Lyon 7 - 2 Werder Bremen (ukupno 10:2) S Wiltord 8 M Essien 17 M Essien 29 S Wiltord 54 F Malouda 60 S Wiltord 63 J Berthold 78

J Micoud 31

V Ismael (pen) 57