Nogomet
0

Liga prvaka: Roma, Chelsea i Schalke u četvrtfinalu

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
U četvrtfinale nogometne Lige prvaka sinoć su se plasirali Roma, Chelsea i Schalke, dok se uzvratni susret između Intera i Liverpoola igra 11. ožujka.

Nogometaši Rome plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su i u uzvratnom dvoboju osmine finala svladali madridski Real s 1:2. Prva utakmica u Rimu također je završila rezultatom 2:1.

Brazilski veznjak Taddei doveo je Rimljane u vodstvo u 73. minuti, neposredno nakon što je u 71. minuti središnji branič domaće momčadi Pepe isključen zbog drugog žutog kartona. Nadu je Realu samo dvije minute poslije vratio kapetan Raul, ali pobjedu i prolaz Rome potvrdio je Crnogorac Mirko Vučinić, koji je ušao s klupe, pogotkom glavom na asistenciju Panuccija iz slobodnog udarca u 90. minuti.

Chelsea je četvrti put u pet godina došao do četvrtfinala Lige prvaka pobjedom od 3:0 nad Olympiakosom iz Pireja. Golovi Michaela Ballacka u petoj, Franka Lamparda u 25. i Salomona Kaloua u 48. minuti omogućili su Bluesu prolaz nakon 0:0 iz prve utakmice u Pireju.

Porto, europski prvak iz 2004. godine, je nakon 90 minuta pogotkom Lisandra Lopeza u 86. minuti nadoknadio gol zaostatka (1:0) iz prve utakmice u Gelsenkirchenu i na stadionu Dragao u Portu igrali su se produžeci.

Produžeci nisu donijeli pogodak i prišlo se izvođenju jedanaesteraca, u kojima su sretniji bili Nijemci (4:1), čiji je junak vratar Manuel Neuer, koji je spasio svoju momčad u regularnoj igri, a obranio je zatim i jedanaesterce Brune Alvesa i Lisandra Lopeza, dok su svi igrači Schalkea bili precizni.