3. pretkolo
9

Liga prvaka: Qarabag i Sheriff remizirali, Slavia pobijedila BATE

Piše: Edin Isanović
Foto: Slavia Prag
Foto: Slavia Prag
Odigrane su dvije utakmice 3. pretkola Lige prvaka, a postignuti su sljedeći rezultati: Qarabag – Sheriff 0:0, Slavia Prag - BATE Borisov 1:0.

Qarabag je u Bakuu dočekao Sheriff. Domaći su težili da od prvog sudijskog zvižduka postignu pogodak. No, nakon prvih 45 minuta nisu uspjeli pronaći put do mreže moldavskog tima.

I u nastavku su oba kluba pokušavali da dođu do prednosti, ali su mreže mirovale. Za Qarabag je branio bh. reprezentativac Ibrahim Šehić, dok je u dresu gostiju cijeli meč odigrao Mateo Sušić.

Prvak Češke Republike, ekipa Slavije iz Praga ugostila je BATE Borisov. Ofanzivno su krenuli domaći. Željeli su u ranoj fazi utakmice da postignu pogodak. To su uspjeli u 20. minuti kada je Škoda s jedanaest metara matirao čuvara mreže gostujućeg tima za 1:0. Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao.

U drugom poluvremenu Slavia je igrala nešto opreznije. U 66. minuti kod domaćih je u igru ušao potencijalni bh. reprezentativac Muris Mešanović koji je zamijenio Rotana. Ipak, rezultat je ostao 1:0.

Uzvratni mečevi igraju se naredne sedmice u utorak i srijedu.