Nogomet
16

Liga prvaka na OBN-u: Gledajte Liverpool i Real Madrid

Klix.ba
OBN TV ove srijede 22.10.2014. od 20 sati prenosi najzanimljiviji susret 3. kola Lige prvaka koji se igra na Anfield Roadu, a sastaju se Liverpool i Real Madrid.

Očekuje nas sjajna utakmica u odličnoj atmosferi, kakvu znaju prirediti samo navijači Redsa. Gost večeri je u studiju OBN TV je Franjo Vladić legenda Veleža,

u toku jedanestogodišnje karijere za Velež je odigrao 281 meč i postigao 79 pogodaka, igrao je za grčki AEK, a ukupno u karijeri je odigrao 705 utakmica i postigao 308 pogodaka. Vladić je bio "fudbalski boem", koji je imao odličnu tehniku, krasan dribling i dugi pas koji je bio pola gola, ljubimac navijača.

U Veležu i Aeku je i danas legenda, a bit će svakako zanimljivo čuti i njegovu ocjenu današnjih veznih igrača, Ozila, Pjanića, Modrića...

Očekuje nas okršaj timova koji imaju ukupno 15 naslova prvaka Evrope, Real 10, a Liverpool 5. Proteklog vikenda i jedan i drugi tim ostvarili su pobjede u domaćem prvenstvu. Liverpool je u dramatičnoj završnici uspio pobijediti QPR sa 2:3, dok je Real ostvario ubjedljivu pobjedu na gostovanju kod Levantea od 0:5.

Međutim, u toj utakmici se povrijedio hrvatski reprezentativac Luka Modrić i neizvjesno je da li će Carlo Ancelotti moći računati na njega na Anfield Roadu.

Još jedan problem za aktuelnog prvaka Evrope je povreda mišića Garetha Balea zbog koje će Velšanin propustiti i duel protiv Liverpoola i derbi protiv Barcelone.

Direktan prijenos utakmice pogledajte samo u programu OBN TV od 20:35 sati.