Nogomet
0

Liga prvaka: Lyon deklasirao Real Madrid

Sarajevo-X
U utorak su odigrane prve utakmice 1. kola najelitnijeg fubalskog takmičenja UEFA-ine Lige prvaka, a najveće iznaneđenje kola priredio je Lyon deklasiravši na domaćem terenu madridski Real sa 3:0.

Real iz Madrida, koji je već najavio pohod na desetu titulu evropskog prvaka, prestižno klupsko takmičenje nije započeo u najboljem svijetlu. Iako je Real utakmicu počeo dobro, francuski prvak Lyon je u samo deset minuta sredinom prvog poluvremena postigao tri pogotka. Najzaslužniji za sjajan rezultat Lyona je bio Juninho koji je kod prvog pogotka asistirao Carewu koji je glavom loptu skrenuo u gol u 21. minuti susreta. Juninho se dalekometnim šutom upisao u strijelce u 26. minuti susreta, da bi treći pogodak za Lyon postigao S. Wiltord u 31. minuti susreta. Lyon je pred kraj prvog poluvremena imao šansu da postigne još jedan gol iz jedanaesterca kojeg je Juninhu odbranio Casillas. U drugom poluvremenu Real i pored nekoliko izgrednih prilika nije uspio smanjiti rezultat.

Od ostalih rezultata izdvajamo pobjede aktuelnog prvaka Evrope Liverpoola u gostima protiv Real Betisa, te pobjede Chelsea, Intera i Milana.

Svi rezultati večeras odigranih utakmica:

Champions League - Grupa E AC Milan (Ita) 3 - 1 Fenerbahce (Tur) PSV Eindhoven (Hol) 1 - 0 Schalke (Ger)

Champions League - Grupa F Lyon (Fra) 3 - 0 Real Madrid (Spa)

Olympiakos (Gre) 1 - 3 Rosenborg (Nor)

Champions League - Grupa G Chelsea (Eng) 1 - 0 Anderlecht (Bel) Real Betis (Spa) 1 - 2 Liverpool (Eng)

Champions League - Grupa H Petrzalka 0 - 1 Inter Milan (Ita) Rangers (Sco) 3 - 2 FC Porto (Por)