Nogomet
0

Liga prvaka: Juventus i Barcelona u četvrtfinalu

FENA
Nogometaši Barcelone, Juventusa i Villarreala izborili su plasman u četvrtfinale Lige evropskih prvaka.

Barcelona je u uzvratnom susretu osmine finala na Nou Campu igrala neriješeno 1:1 sa engleskim prvakom Chelseaom, ali je zahvaljujući pobjedi u Londonu izborila dalji plasman. Katalonci su poveli u 78. minuti golom Ronaldinha, a konačnih 1:1 postavio je Lampard u 90. minuti iz penala.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Juventus je do plasmana u četvrtfinale došao pobjedom 2:1 nad Werderom. Prvi u vodstvo došli su Nijemci golom Micouda u 13. minuti. Poravnao je Trezeguet u 65. minuti, a prolaz u četvrtfinale Juventusu je donio Emerson u 88. minuti nakon katastrofalne greške golmana Werdera Wiesea.

Villarreal je u uzvratnom susretu osmine finala igrao 1:1 sa Rengersima. I u prvoj utakmici u Glasgowu nije bilo pobjednika, ali je španski klub prošao dalje zahvaljujući većem broju postignutih golova u gostima.

Škoti su poveli u 12. minuti golom Levenkrandsa, a izjednačujući pogodak vrijedan četvrtfinala postigao je Arruabarrena u 49. minuti.

Rezultati uzvratnih susreta osmine finala Lige prvaka:

Barcelona - Chelsea 1:1 (ukupno 3:2) Juventus - Werder 2:1 (4:4) Villarreal - Rangers 1:1 (3:3)

U srijedu su na rasporedu četiri susreta osmine finala, a sastaju se: Lyon - PSV (prvi meč 1:0) AC Milan - Bayern (1:1) Arsenal - Real Madrid (1:0) Liverpool - Benfica (0:1)

Susret Inter - Ajax odigrat će se 14. marta.