Nogomet
0

Liga prvaka: Inter vjeruje u čudo protiv Liverpoola

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Italijanski nogometni prvak Inter iz Milana u večerašnjem susretu protiv Liverpoola pokušat će nadoknaditi zaostatak od dva gola iz prvog meča i izboriti plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Inter se suočio s problemima u odbrani, jer Marco Materazzi neće moći igrati zbog crvenog kartona, dok Walter Samuel i Ivan Cordoba pauziraju zbog povrede ligamenata. Cristian Chivu je propustio prvenstveni susret sa Regginom zbog povrede ramena, ali se očekuje da će biti spreman za večerašnji meč. Pored njega u odbrani Intera trebao bi igrati Nicolas Burdisso.

Iz italijanskogi kluba, koji je ovog vikenda proslavio 100. godišnjicu, imaju i dobrih vijesti. Nakon dvije sedmice pauze u tim se vraća Zlatan Ibrahimović. Julio Cruz će također igrati, dok je nastup Hernana Crespa pod znakom pitanja zbog povrede glave.

Italijanski prvak nada se reprizi polufinala Kupa prvaka 1965. kada je nakon poraza u Liverpoolu od 3:1 u uzvratu u Milanu pobijedio 3:0.

"Utorak će biti poseban, jedan od onih dana kada sve ide dobro", rekao je trener Intera Roberto Mancini.

"Zdravstveni bilten nam nije najbolji, ali vjerujem da možemo pobijediti", dodao je.

Uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka zakazana je sedam dana nakon utakmice AC Milana i Arsenala na San Siru, jer zvaničnici nisu željeli susret navijača Arsenala i Liverpoola u jednom gradu u isto vrijeme.

Trener Liverpoola Rafa Benitez neće imati problema kao njegov kolega Mancini. Liverpool dolazi u najjačem sastavu, ohrabren ubjedljivom pobjedom nad Newcastleom u engleskom prvenstvu.

"Pobijedili smo Newcastlea i odmorili nekoliko igrača, što je perfektno", rekao je Benitez.

Argentinac Javier Mascherano zbog povrede je propustio meč s Newcastleom, a Benitez se nada da će vezni igrač večeras moći istrčati na teren.

Vjerovatni sastavi:

Inter: Julio Cesar, Maicon, Nicolas Burdisso, Cristian Chivu, Javier Zanetti, Luis Figo, Esteban Cambiasso, Dejan Stankovic, Luis Jimenez; Zlatan Ibrahimović, Julio Cruz.

Liverpool: Pepe Reina, Steve Finnan, Jamie Carragher, Sami Hyypia, Fabio Aurelio, Steven Gerrard, Javier Mascherano, Lucas Leiva, Ryan Babel, Dirk Kuyt, Fernando Torres.