Nogomet
2

Liga prvaka: Drugo poluvrijeme za Atletico i PSV, Manchester City želi završiti posao protiv Dynama iz Kieva

Klix.ba
Trening Atletico Madrida
Večeras se u terminu od 20:45 sati igraju dvije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka, a sastaju se Atletico i PSV te Manchester City i Dynamo Kiev.

Atletico - PSV (0:0)

U prvoj utakmici odigranoj u Holandiji PSV i Atletico su odigrali bez golova, tako da je uzvratni susret u Madridu zapravo drugo poluvrijeme njihovog dvoboja za plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Ekipa trenera Diega Simeonea je neporažena u osam posljednjih utakmica u svim takmičenjima, a posljednja pobjeda je upisana protiv Deportiva 12. marta. Dobra vijest za španski tim je povratak oporavljenog Carrasca, koji se vratio u tim 6. marta i postigao pogodak u pobjedi rezultatom 3:1 nad Sevillom. Također, nakon pet utakmica bez gola, Antoine Griezmann je pogodio u posljednja četiri nastupa za Atletico. Simeone neće moći računati na povrijeđene Stefana Savića i Tiaga. Suspenzija prijeti Oliveru Torresu.

PSV-ov niz od deset pobjeda u nizu u holandskoj Eredivisiji je završen 12. marta remijem protiv Heerenveena. Ekipa trenera Phillipa Cocua je ušla u taj meč nakon što nije primila pogodak od 58. minute utakmice protiv Utrechta kod kuće i poraza 3:1 u četvrtfinalu Holandskog kupa. Ta utakmica je odigrana 4. februara.

U sjajnoj formi u ekipi PSV-a je Jeroen Zoet, koji je izabran za najboljeg igrača sedmice UEFA-ine Lige prvaka nakon prve utakmice sa Atleticom.

Guardadu i Jeffreyju Brumi prijeti suspenzija, a Luuk de Jong se vraća nakon odrađenih kartona. Pereiro je suspendovan na jednu utakmicu zbog crvenog kartona u prvom susretu sa Atleticom.

Atletico je svakako favorit za plasman u četvrtfinale, ali se Holanđani nadaju iznenađenju.

Manchester City - Dynamo Kiev (3:1)

Manchester City je u prvoj utakmici kao gost pobijedio Dynamo Kiev rezultatom 3:1, a u revanšu je Građanima preostalo samo da završe posao. No, oni ovu utakmicu ne shvataju olako, što je jasno potvrdio menadžer Manuel Pellegrini.

"Moramo dobiti ovu utakmicu i na teren ćemo od prve minute izvesti najjači sastav koji imamo. Mislim da smo poboljšali našu igru u ovom takmičenju, jer, prije nego sam ja došao, ovi igrači se nisu kvalifikovali u osminu finala. To smo učinili dva puta u dvije godine, a ove smo još bolji, pobjednici smo grupe i sada imamo šansu za plasman u četvrtfinale. Najvažnije je da znamo da još uvijek nismo prošli dalje. Igramo protiv velikog kluba koji zna kako igrati u utakmici ovog tipa. Želimo biti bolji od Dynama i pobijediti", izjavio je Pellegrini.

Njegov tim utakmicu s Dynamom dočekuje nakon remija na gostovanju kod Norwicha rezultatom 0:0. U osam posljednjih utakmica City je poražen četiri puta, što govori da Pellegrini zaista ima razloga za zabrinutost.

On vjerovatno neće moći računati na povrijeđenog Eliaquima Mangalu.

S druge strane, Dynamo Kiev ima rezultatski zaostatak, a osim toga, nikada nije upisao pobjedu na tlu Engleske. Ipak, ukrajinska ekipa se ne predaje, a ohrabruju je i sedam pobjeda u sedam posljednjih utakmica u domaćoj ligi.

Nakon suspenzije od jednog meča, u ekipu se vraća Antunes. Suspenzija prijeti Buyalskiyju, Silvi, Korzunu i Rybalki.

Manchester City je zahvaljujući pobjedi rezultatom 3:1 u prvom meču jednom nogom već u četvrtfinalu, a Dynamo samo može spasiti čudo.