Osmina finala
11

Liga prvaka: Barcelona - PSG 1:4, Leipzig - Liverpool 0:2

K. H.
Foto: EPA-EFE
U terminu od 21 sat igrala su se prva dva duela osmine finala UEFA-ine Lige prvaka u kojima su se sastali Barcelona i PSG, odnosno Leipzig i Liverpool, a tekstualni prijenos utakmica mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Barcelona - PSG 1:4 (Messi 27' - Mbappe 32', 65', 85', Kean 70')

Leipzig - Liverpool 0:2 (Salah 53', Mane 58')

Kraj utakmica

90+4' (Barcelona - PSG) Žestok pritisak Barcelone na kraju, ali PSG se dobro brani i čuva ogromnu prednost.

90+3' (Leipzig - Liverpool) Hee-Chan Hwang je mogao postići gol za Leipzig, ali je šutirao pored gola.

90' (Barcelona - PSG) Šansa za Barcelonu, Braithwaite je mogao postići gol ali mu je gostujuća odbrana izblokirala pokušaj. Igrat će se još pet minuta.

Barcelona - PSG 1:4 (Mbappe)

85' (Barcelona - PSG) Goooooooool! Hat-trick Mbappea, sjajna kontra PSG-a i fantastičan pogodak francuskog igrača desnom nogom u dalji gornji ugao kojim je riješio pitanje pobjednika u ovom meču.

83' (Leipzig - Liverpool) Bez pravih prilika, Liverpool mirno privodi meč kraju.

82' (Barcelona - PSG) Barcelona je mogla doći do poravnanja, Navas se poigravao s Griezmannov, ovaj mu je izblokirao pokušaj i lopta je otišla malo pored gola. Puno sreće za goste iz Francuske.

79' (Barcelona - PSG) Pjanić je ušao u igru umjesto Piquea, Koeman je napravio trostruku izmjenu i na teren još poslao Puiga i Trincaoa.

73' (Leipzig - Liverpool) Nakon dva brza pogotka Liverpoola tempo igre je znatno pao i Kloppov tim trenutno kontroliše stečenu prednost.

Barcelona - PSG 1:3 (Kean)

70' (Barcelona - PSG) Gooooool! PSG postiže i treći gol u Španiji, sada je Kean glavom pogodio nakon centaršuta iz slobodnog udarca.

Barcelona - PSG 1:2 (Mbappe)

66' (Barcelona - PSG) Goooooool! PSG dolazi do preokreta, Mbappe postiže drugi gol.

Leipzig - Liverpool 0:2 (Mane)

59' (Leipzig - Liverpool) Goooooool! Liverpool postiže i drugi gol, ovaj put je Mane pogodio i donio ekipi Jurgena Kloppa veliku prednost.

Opet je odbrana Leipziga pogriješila, Mane je izašao sam ispred golmana i rutinski pogodio.

[TWITTER]1361787561501478914[/TWITTER]

59' (Barcelona - PSG) Messi je imao dobru šansu iz slobodnog udarca, ali je šutirao u živi zid.

Leipzig - Liverpool 0:1 (Salah)

53' (Leipzig - Liverpool) Goooool! Liverpool vodi u Mađarskoj protiv Leipziga, strijelac gola je Salah koji je iskoristio veliku grešku odbrane njemačkog tima i u situaciji jedan na jedan s golmanom rutinski postigao gol.

50' (Barcelona - PSG) Kean je odlično šutirao, Ter Stegen još jednom spašava Barcelonu.

47' (Leipzig - Liverpool) Nkunku je imao odličnu šansu ispred gola Liverpoola, ali nije uspio dovesti Leipzig u vodstvo.

47' (Barcelona - PSG) Prvi pokušaj u drugom poluvremenu, Mbappe je šutirao, lopta odlazi pored gola.

46' - Počela su druga poluvremena.

Prvo poluvrijeme

Barcelona - PSG 1:1 (Messi, Mbappe) Leipzig - Liverpool 0:0

45' (Barcelona - PSG) Icardi je sada opet imao dobru šansu, šutirao je glavom nakon kornera, ali lopta odlazi pored gola. Još uvijek je 1:1.

37' (Barcelona - PSG) Velika šansa za Barcelonu! Griezmann je šutirao iz odlične pozicije, ali lopta odlazi malo pored gola. Sjajan meč na Nou Campu.

35' (Leipzig - Liverpool) Firmino je postigao gol za Liverpool, ali je on poništen jer je lopta ranije izašla iz igre.

35' (Barcelona - PSG) Nova velika šansa za PSG. Kurzawa je šutirao, Ter Stegen spašava Barcelonu.

Barcelona - PSG 1:1 (Mbappe)

32' (Barcelona - PSG) Goooooool! Kylian Mbappe pogađa za 1:1 i vraća svoj tim u igru. Napadač PSG-a je izbacio Lengleta i lijevom nogom silovito pogodio.

32' (Leipzig - Liverpool) Robertson je sada imao šansu za Liverpool nakon što je šutirao iz velike udaljenosti, još uvijek bez pogodaka.

Barcelona - PSG 1:0 (Messi)

27' (Barcelona - PSG) Gooooool! Lionel Messi s bijele tačke pogađa za 1:0, sjajno je pogodio desni gornji ugao. Navas je bio nemoćan.

Lionel Messi postiže gol s bijele tačke za vodstvo Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi postiže gol s bijele tačke za vodstvo Barcelone (Foto: EPA-EFE)

26' (Barcelona - PSG) - Penal za Barcelonu, srušen je De Jong.

24' (Leipzig - Liverpool) Mane je imao još jednu šansu za Liverpool, ali ni on nije pogodio. Još uvijek bez pogodaka u Mađarskoj gdje se igra ovaj meč.

19' (Barcelona - PSG) Kolosalna šansa za PSG! Mbappe je dodao do Icardija, on izlazi sam ispred Ter Stegena, ali je šutirao jako loše.

15' (Leipzig - Liverpool) Salah je imao prvu šansu za Liverpool, ali nije pogodio. Mnogo zanimljivosti na početku obje utakmice.

14' (Barcelona - PSG) Prva prilika i za Barcelonu, Pedri je dodao loptu do Griezmanna, a njegov udarac brani Navas. Domaći tim je sada mogao doći do vodstva...

5' (Leipzig - Liverpool) - Prva velika šansa na meču! Olmo je mogao postići gol za njemački tim, ali je pogodio stativu nakon centaršuta s lijeve strane. Dobar početak Leipziga.

5' (Barcelona - PSG) - Gueye šutira visoko preko gola. Bolja igra PSG-a na početku.

2' (Barcelona - PSG) - Prva opasna situacija na meču, Ter Stegen je loše reagovao, ali njegovu grešku nije iskoristio Mbappe.

1' - Počele su utakmice u Španiji i Mađarskoj.

20:55 - Sve je spremno za početak utakmica osmine finala.

20:45 - Ovosezonsko finale Lige prvaka igrat će se 29. maja 2021. godine na Olimpijskom stadionu Atatürk u Istanbulu.

20:40 (Leipzig - Liverpool) - Zanimljivo će biti i u dvomeču Leipziga i Liverpoola koji se večeras igra u Mađarskoj, a sudeći po aktuelnoj formi, ne bi bilo preveliko iznenađenje da njemački tim eliminiše šesterostrukog prvaka Evrope.

Redsi imaju dosta problema s povredama, pogotovo u zadnjoj liniji, a i serija loših rezultata Liverpoola u Premiershipu sigurno daje nadu Leipzigu da može napraviti iznenađenje.

Ipak, klub s Anfielda ima više šansi za prolazak, ali sigurno ih očekuje težak zadatak da izbore plasman među osam najboljih.

20:20 (Barcelona - PSG) - Već na startu očekuje nas prava poslastica u kojoj se večeras na Nou Campu sastaju Barcelona i PSG.

Iako su Parižani prije dva mjeseca nakon žrijeba važili za velike favorite, situacija se donekle promijenila.

Barca je popravila formu, a PSG u pohod na novi trofej kreće sa ne baš uvjerljivim izdanjima u domaćem šampionatu i s novim trenerom Mauricijom Pochettinom.

Veliki hendikep za Parižane je izostanak dvojice sjajnih nogometaša Neymara i Anglela di Marije pa je katalonski tim favorit u večerašnjem meču.

20:00 - Leipzig meč počinje sa sljedećih 11 igrača: Gulacsi, Mukiele, Klostermann, Upamecano, Angelino, Adams, Haidara, Kampl, Nkunku, Dani Olmo i Sabitzer.

Liverpool igra u sastavu: Alisson, Alexander-Arnold, Kabak, Henderson, Robertson, Wijnaldum, Jones, Thiago, Mane, Salah i Firmino.

20:00 - Barcelona večerašnji meč počinje u sastavu: Ter Stegen; Dest, Piqué, Lenglet, Alba; De Jong, Busquets, Pedri; Dembélé, Messi i Griezmann.

Za PSG od prve minute igraju: Navas; Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa; Paredes, Gueye; Kean, Verratti, Mbappé i Icardi.

20:00 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba dobrodošli na tekstualni prijenos utakmica osmine finala Lige prvaka između Barcelone i PSG-a, odnosno Leipziga i Liverpoola. Oba susreta igraju se s početkom u 21 sat.