Poraz od Liverpoola
31

Lewandowski žestoko kritikovao Kovačevu taktiku: Ljut sam, mogli smo i morali puno bolje

Klix.ba
Robert Lewandowski (Foto: EPA-EFE)
Robert Lewandowski (Foto: EPA-EFE)
Poljski napadač Robert Lewandowski kritikovao je taktiku trenera Bayerna Nike Kovača te je rekao da njegov tim nije imao dovoljno prilika protiv Liverpoola, zbog čega su ispali iz Lige prvaka.

Liverpool i Bayern odigrali su prvi meč na Anfieldu bez pogodaka, a u uzvratu su Redsi slavili rezultatom 3:1 i prošli dalje. Mane je doveo Liverpool u vodstvo, autogolom Matipa Bayern je poravnao, ali su Van Dijk i Mane donijeli pobjedu Liverpoolu i plasman među osam najboljih.

Kritiku na račun igre Bayerna imao je Robert Lewandowski koji je rekao da u igri aktuelnog prvaka Njemačke nije bilo puno rizika.

"U prvoj utakmici nismo napravili nikakav rizik prema naprijed i nismo pokušali s dovoljno hrabrosti postići pogodak. U drugom meču također nismo igrali previše napadački, nismo pokušali postići gol i zbog toga nismo imali previše šansi. To je bio naš problem, igrali smo kući i ovo nije bila naša utakmica. To je razlog zašto smo izgubili od Liverpoola", rekao je Lewandowski.

Tu se Poljak nije zaustavio te je rekao da nije nimalo sretan zbog ispadanja Bayerna od Liverpoola.

"Nisam sretan. Zapravo, ljut sam jer znam da smo mogli puno bolje, a nismo to uradili", rekao je napadač Bayerna.

Bayern će se do kraja sezone boriti za titulu prvaka Njemačke s Borussijom Dortmund, a također će pokušati osvojiti i Kup Njemačke.