Moraju dati gol
0

Lewandowski: Ne smijemo igrati na remi

Totalsport
Robert Lewandowski (Foto: AFP)
Robert Lewandowski (Foto: AFP)
Robert Lewandowski, najveća snaga aktuelnog njemačkog prvaka Borussije iz Dortmunda, istaknuo je kako njegov tim u utorak protiv Šahtara u Dortmundu mora ići na pobjedu u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka...

Šahtar je u prvom susretu dvaput vodio, ali je utakmica ipak završila bez pobjednika, 2-2. Prvi gol za domaći tim postigao je iz slobodnog udarca kapiten Šahtara i hrvatske reprezentacije Darijo Srna.

Borussia bi prošla dalje i s neodlučenim ishodima 0-0 ili 1-1, ali to nije karta na koju se želi osloniti Lewandowski.

"Šahtar je u prvoj utakmici pokazao koliko je opasan. Dali su nam dva gola. Zato ne smijemo igrati na remi, 0-0 ili 1-1, to bi bilo suviše riskantno. Moramo igrati na pobjedu i očajnički to želimo, iako nam neće biti lako. Znamo da možemo dati gol Šahtaru, pokazali smo to u prvoj utakmici. Moramo dati najmanje jedan gol i u utorak", izjavio je 24-godišnji poljski napadač.

"Igramo kod kuće i moramo biti pozitivni. Mi želimo i možemo izboriti plasman u četvrtfinale, to je naš veliki cilj. Znamo koliko je Šahtar dobar i u gostima. Odigrali su nakon duge pauze i prvu utakmicu u ukrajinskom prvenstvu. Bit će spremni i sigurno u boljem ritmu nego u prvoj utakmici u Donjecku. Ali, to neće biti odlučujuće. Mi se moramo koncentrisati na sebe i odigrati najbolje što možemo. Bude li tako, razveselit ćemo naše navijače s novim uspjehom", zaključio je Lewandowski.