Sve za odlazak
49

Lewandowski ne odustaje od Barcelone, u Bayernu čak očekuju i tužbu te nove probleme

K. H.
Robert Lewandowski (Foto: EPA-EFE)
Robert Lewandowski (Foto: EPA-EFE)
Poljski napadač Robert Lewandowski, prema pisanju medija u Njemačkoj, neće dozvoliti da Bayern blokira ponude Barcelone te da svim silama želi preći u ovaj španski tim.

Lewandowski je jasno rekao čelnicima kluba da želi napustiti Bayern i okušati se u novoj sredini, no s obzirom na to da ima ugovor do ljeta 2023. godine, dobio je odbijenicu i poruku da ne postoji nikakva mogućnost da napravi transfer, osim ukoliko Barcelona ne plati 50 miliona eura.

Kako je to ogromna cijena za igrača koji ima još godinu dana ugovora, a uz to će uskoro napuniti 34. godinu, Barcelona definitivno neće platiti traženi iznos, ali je spremna poslati "razumniju" ponudu na adresu Bayerna i Lewandowski će to pokušati iskoristiti kako bi uvjerio Bavarce da mu dozvole odlazak.

Tamošnji mediji pišu kako je Bayern spreman na tužbu Poljaka, a dodaje se da bi mogao opet izvršiti pritisak u javnom govoru te tako pokazati svoje nezadovoljstvo.

Poljak se ranije sastao na Mallorci s direktorima kluba te je jasno rekao da želi otići. Uprkos tome, stav u Bayernu se ne mijenja te očekuju dolazak napadača na početak priprema.

Lewandowski vjeruje da bi njegov potencijalni transfer mogao biti koristan za njega i bavarski klub, koji bi ga tako "unovčio".

"Još uvijek imam godinu ugovora s Bayernom, zbog toga sam zatražio od kluba da dozvoli transfer. Mislim da je to u trenutnoj situaciji najbolje rješenje, posebno jer klub može dobiti novac od transfera. Ne želim ništa forsirati, nije o tome riječ, nego o pronalasku najboljeg rješenja. Moramo se 'ohladiti', želim mirno razgovarati, a ne putem medija. Nadam se da će navijači razumjeti jednog dana", rekao je Lewandowski za Bild.