Izvanredna preciznost
154

Lewandowski loptom gađao Salihamidžićev prozor, pribrani Braco "spasio" aparat za kafu

H. H.
Salihamdižić je uz osmijeh vratio loptu Lewandowskom (Foto: Twitter)
Salihamdižić je uz osmijeh vratio loptu Lewandowskom (Foto: Twitter)
Robert Lewandowski definitivno je najveća zvijezda Bayerna i Bundeslige, a sjajni poljski napadač bio je odlično raspoložen i na treningu gdje se odlučio našaliti na račun Hasana Salihamdižića i natjerati ga da barem za kratko prekine s obavljanjem poslovnih aktivnosti.

Nogometaši Bayerna trenirali su u trening kampu prije utakmice protiv Borussije Moenchengladbach u srijedu, a kapiten poljske reprezentacije i Joshua Kimmich toliko su se zabavljali da su odlučili ostati još duže.

Nakon popodnevnog treninga krenuli su sa šutiranjem slobodnih udaraca, a onda je Lewandowski odlučio da se našali sa sportskim direktorom Bayerna Hasanom Salihamidžićem, koji ih je posmatrao s obližnjeg prozora svoje kancelarije.

Poljski napadač odlučio je šutnuti loptu prema prozoru Salihamidžićeve kancelarije koja se nalazi na drugom spratu, a iako prozor koji je postao meta nije naročito veliki, Lewin udarac je bio nevjerovatno precizan.

Ipak, Hasan je bio spreman i uhvatio je loptu, nakon čega su svi prasnuli u smijeh što su zabilježile i kamere.

Kako pišu njemački mediji, Salihamidžić je nedavno kupio novi aparat za kafu u kancelariji i imao je sreću da ga "spasi" pribranom reakcijom.