Svi napreduju
0

"Levati s Malte" koji su izbacili Velež napravili senzaciju, za grupnu fazu igraju s Partizanom

K. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometaši Hamrun Spartansa s Malte, koji su izbacili Velež u 2. pretkolu UEFA-ine Konferencijske lige, sinoć su izbacili Levski iz Sofije i plasirali se u play-off, dokazavši tezu trenera Rođenih Amara Osima da u Evropi nisu ispali "od levata".
Levski je u prvom meču na Malti slavio rezultatom 1:0, no u uzvratnom meču nogometaši Hamruna pokazali su kvalitet te došli na korak od grupne faze trećeg po jačini evropskog takmičenja.

U sinoćnjem meču došli su u vodstvo golom koji je postigao Guillaumier u 78. minuti, činilo se da će Levski ipak proći kada je u 91. minuti Tsunami pogodio za 1:1, no Camenzuli u 92. minuti pogađa za 2:1 i odvodi meč u produžetke.

Nakon što nije bilo pogodaka, putnik u play-off odlučen je penalima, a tu su više sreće i znanja imali gosti s Malte koji su tako napravili još jedan veliki rezultat, ali i još jednom pokazali i dokazali koliko je tamošnji nogomet napredovao, o čemu je nedavno govorio i trener Veleža Amar Osim.

"Napravila se priča da smo izgubili od levata, što nije slučaj", rekao je Osim nakon pobjede Veleža protiv Željezničara, aludirajući na to da je prošlo vrijeme kada se ekipama s Malte postizalo po pet pogodaka u jednoj utakmici.

Hamrun Spartans će u play-offu za ulazak u grupnu fazu igrati protiv beogradskog Partizana koji je ispao u 3. pretkolu Evropske lige. I to će, također, biti još jedna prilika da pokažu kako njihovi rezultati nisu slučajni.