La Liga
310

Levante postigao pet pogodaka Barceloni i nanio joj prvi poraz u ovoj sezoni

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Levantea savladala je Barcelonu u meču 37. kola španske La Lige, a u sjajnom meču rezultat je na kraju glasio 5:4.
Levante je hrabro igrao od prvog sudijskog zvižduka i svaki napad pokušao je biti opasan po gol Barcelone. Iz takve igre, već u devetoj minuti stigli su u vodstvo. Boeateng je bio na pravom mjestu, Ter Stegen je već bio na zemlji, a napadač Levantea lagano postiže gol za 1:0.

Barcelona je odmah pokušala stić do izjednačnja, ali im je Levante pravio velike probleme iz kontranapada. U 29. minuti povredu je doživio Vermaelen i katalonski tim bio je s igračem manje naredne dvije minute, a to je odmah iskoristio Boateng koji drugim pogotkom povećava na 2:0.

Prije kraja prvog poluvremena, Barcelona je uspjela smanjiti rezultat, a strijelac pogotka bio je Coutinho u 38. minuti.



Samo 11 minuta bilo je potrebno Levanteu da u drugom poluvremenu naprosto pregazi Barcelonu. U 46. minuti Bardhi je pogodio za 3:1, tri minute nakon toga Boateng je kompletirao hat-trick za 4:1, a za velikih 5:1 i potpuni delirijum na tribinama pobrinuo se Bardhi u 56. minuti.



Ipak, Barcelona se nije predala pa je preko Coutinha već u 59. minuti smanjila na 5:2, a isti igrač u 64. minuti došao je do hat-tricka i pogađa za 5:3.

Uslijedila je velika ofanziva Barcelone koja u 71. minuti golom Suareza s bijele tačke smanjuje na 5:4, a do kraja susreta nije bilo pogodaka i katalonski klub doživio je prvi poraz u ovoj sezoni.

Treba napomenuti da u ovom susretu za Barcelonu nije igrao Lionel Messi. Bez Argentinca, katalonski klub doživio je prvi poraz u sezoni što će svakako biti veliko razočarenje za sve navijače ovog kluba.

Tabela: