Dužni mu otpremninu
32

Leotar prekršio zakon načinom na koji je Krunić dobio otkaz, Sindikat stao u zaštitu trenera

K. H.
Branislav Krunić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Branislav Krunić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Sindikat profesionalnih nogometaša u BiH stao je u zaštitu člana Branislava Krunića nakon što je ovaj stručnjak jednostrano dobio raskid ugovora u ekipi Leotara.
Naime, klub iz Trebinja je na svojoj zvaničnoj stranici objavio jednostrani raskid saradnje sa Krunićem, koji je u jesenjem dijelu takmičarske sezone obnašao ulogu šefa stručnog štaba ovog premijerligaš, a s tim u vezi iz Sindikata profesionalnih nogometaša obratili su se timu s Polica.
"Ugovori između klubova i trenera prestaju istekom ili sporazumom, a nipošto jednostranim odlukama klupskih čelnika. S tim u vezi naš sindikat se službeno se obratio klubu iz Trebinja", saopćeno je na stranici.

Sporan je način na koji je Krunić dobio otkaz, dok je klub u međuvremenu već imenovao trenere koji će voditi prvi tim.

Klub je prvo trebao raskinuti ugovor s Krunićem i dogovoriti način na koji će mu se isplatiti ostatak novca koji mu se ugovorom garantuje, a kako to nisu uradili, prekršili su Zakon o radu i ovaj trener s tim u vezi može povući tužbu protiv Trebinjaca i jasno je da neće imati previše problema da na kraju i dobije ono što mu je ugovorom garantovano.

Eventualno, može se desiti da trener i klub dogovore drugačije uslove pod kojima će se isplatiti ostatak novca, što je opet sporazumni raskid ugovora, a ne jednostrani.

Leotar je nakon 19 odigranih mečeva u Premijer ligi BiH na pretposljednjoj 11. poziciji sa 16 osvojenih bodova, koliko ima i Posušje koje je prvo iznad zone ispadanja.

Ovaj tim ima i četiri boda više od Radnika koji je na posljednjem mjestu, a u prvom kolu druge polusezone će igrati protiv Sarajeva na svom terenu.

"U narednom periodu, prvi tim će predvoditi Damjan Ratković i Miodrag Bodiroga, koji odlično poznaju situaciju u klubu i među igračkim kadrom, a do sada su radili u omladinskoj školi kluba", naveli su iz Leotara.