Il Correiere dello Sport
0

Leonardo novi trener Rome?

Totalsport
Leonardo
Leonardo
Brazilski nogometni stručnjak Leonardo, 41-godišnji trener koji je prošle sezone sjedio na klupi Milana, konstantno se u posljednje vrijeme na Apeninskom poluotoku dovodi u kontekst preuzimanja klupe Rome.

Prvi je puta takva teza spomenuta u Il Correiere dello Sportu prošle sedmice nakon poraza Rome od Bayerna (2-0) na otvaranju Lige prvaka, no predsjednica kluba Rosella Sensi smirila je strasti i zadržala povjerenje u trenera Claudija Ranierija.

No, sada Gazzetta dello Sport ponovo piše da bi moglo doći do smjene trenera Ranierija, pogotovo nakon novog posrtaja Rome tokom vikenda (2-2 na Olimpicu s Bolognom) u susretu 3. kola Serie A.

Gazzetta piše da je "Leonardo tip trenera koji privlači nove investitore i sponzore", a Sky Sport Italia tvrdi da je Brazilac prva opcija uprave rimskog kluba nastave li "giallorossi" s lošim rezultatima.

Naime, nakon tri kola u talijanskom prvenstvu Roma se nalazi na tek 17. mjestu na tabeli s dva osvojena boda i gol-razlikom 3-7. Večerašnja (srijeda) utakmica na gostovanju kod Brescije mogla bi Ranieriju biti posljednja na klupi rimske "vučice".