Claudio Ranieri
0

"Ne želim podviti rep i pobjeći"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Za nogometaše Rome sezona je počela vrlo loše, a razočarenje je jedino što osjećaju nakon uvodnih utakmica u talijanskoj Seriji A i Ligi prvaka.

U domaćem prvenstvu, nakon sedam odigranih utakmica, na 13. su mjestu sa samo dvije pobjede. U Ligi prvaka su, pak, nakon tri utakmice ostvarili samo jednu pobjedu (na Olimpicu protiv Cluja). Imaju i poraze u Münchenu od Bayerna, kao i posljednji domaći protiv Basela (3-1) koji je prilično ugrozio njihov proboj u osminu finala.

Vrlo slično je Roma otvorila i prošlu sezonu, a tadašnja kriza rezultata je donijela smjenu na trenerskoj dužnosti. Tada je otišao Luciano Spalletti, a došao je sadašnji strateg Claudio Ranieri.

Ovom zgodom Ranieri, pak, nema nikakvu želju za odlaskom, niti se boji da će dobiti otkaz.

"Nisam od trenera koji će podviti rep i otići čim stvari krenu nizbrdo. Nemam nikakvu namjeru pobjeći s mjesta odgovornosti. I dalje sam trener i tražit ću pravu reakciju tima", rekao je Ranieri.

Navijači su u utorak, nakon poraza od švicarskog prvaka, tražili njegov odlazak, no Ranierija takav stav navijačkog puka nimalo ne brine.

"To je nogomet. Kada su rezultati dobri svi vam štite leđa. Kada je loše, onda odmah izražavaju gnjev i traže odlaske. No, ja nisam takav. Zapravo, najlakše bi mi bilo otići, no ovo mi je izazov", zaključio je Ranieri.