Nogomet
0

Leonardo: Nisam Interov navijač, ali mu mogu donijeti uspjeh

Totalsport
Leonardo (Foto: AP)
Leonardo (Foto: AP)
U srijedu je i službeno predstavljan na poziciji trenera milanskog Intera 41-godišnji brazilski nogometni strateg Leonardo. Dogodilo se to u klupskom trening-centru Appiano Gentile, u Comu.

Leonardo je pred novinarima bio zanimljiv i očigledno bez kočnice u emocijama.

"Mnogo se pisalo i piše o tome da je čudno što ja kao deklarisani pobornik Milana dolazim u Inter. Moram biti iskren i reći da nisam navijač Intera, ali to nije bitno. Uprkos tome mom novom klubu mogu donijeti uspjeh i zato sam došao", rekao je Leonardo i nastavio:

"Uzbuđen sam toliko da nemam nijednu pravu riječ za opisivanje. Morate shvatiti da je za mene dolazak u Inter najveći mogući izazov kojeg sam mogao prihvatiti. Ne postoji ništa veće. Još ako kažem da sam u Inter došao u njegovoj možda i najuspješnijoj godini u historiji, onda sam rekao sve."

Nekadašnji brazilski nogometni as je nastavio: "Uvijek sam želio biti slobodan i imati slobodne poglede prema bilo čemu. Zato smatram svoj dolazak u Inter normalnim potezom. I moram reći jednu stvar. Nisam nikako mogao reći ne Massimu Morattiju. Spontano je između nas probuđena kemija i stvoren lijepi odnos. Vjerujem da će mi tako biti u Interu kroz ovo razdoblje", rekao je Leonardo i krenuo na pripremu vođenja prvog treninga.