U susretu protiv Napolija
0

Leonardo: Moramo biti svjesni vlastite snage

Totalsport
Leonardo (Foto: AP)
Leonardo (Foto: AP)
Premijeru će na Interovoj klupi u četvrtak imati brazilski nogometni stručnjak Leonardo. Riječ je o utakmici 18. kola talijanske Serije A u kojem Inter na San Siru dočekuje Napoli.

Leonardo je, podsjetimo, bio svojevrstan poklon za Božić navijačima Intera koje je u očaj bacio Rafael Benitez gubitkom hemije u timu i nizom rezultata ispod nivoa vrijednosti sastava koji je prošle sezone osvojio sve što se osvojiti moglo. I dok su Interovi navijači, ili dio njih, ostali ugodno iznenađeni, šok je zavladao u drugom dijelu Milana budući da je Brazilac 13 godina proveo među "rossonerima" čiji je bio igrač, a potom i trener u premijernoj godini svog sjedenja na klupi (u prošloj sezoni).

"Milan? Mogu im samo ponovno zahvaliti i uzvratiti na dobrim željama", sve je što je Leonardo rekao o bivšem klubu prije no što se okrenuo analizi svom timu.

"Ekipa je pokazala volju prošlih dana. Moramo biti svjesni svoje snage i iskoristiti je do maksimuma. Ono što je Inter u prošlim sezonama pokazivao je nevjerovatno i ne treba ovaj Inter razdvajati od onoga iz nedavne prošlosti. Treneri i njihove ideje se mijenjaju, ali je srce tima ostalo", zaključio je Brazilac.

Inter je trenutno sedmoplasirani klub Serije A s 23 osvojena boda iz 15 odigranih utakmica. Lider i gradski rival Milan sakupio je 13 bodova više, ali i odigrao dvije utakmice više.