Najava mogućeg transfera
0

Leonardo: Beckham nije prestar za PSG

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Brazilac Leonardo, sportski direktor PSG-a, vodeće ekipe francuskog prvenstva, objasnio je u intervjuu za L'Equipe zbog čega se zalaže za dolazak slavnog 36-godišnjeg engleskog nogometaša Davida Beckhama.

Beckham i Leonardo su zajedno surađivali dok je Englez odrađivao svoju drugu posudbu u AC Milanu. Iako se mnogi čude zbog čega PSG želi dovesti Beckhama, aludirajući na njegovu dob, Leonardo je po tom pitanju rezolutan. Tvrdi da Beckham nije prestar za njegov klub.

"Beckham je jedinstven u svijetu nogometa. Trenutno je vrlo sretan u Los Angelesu. Kasnije je sve moguće. Sigurno je da će njegova porodica igrati važnu ulogu u Davidovom izboru", veli Leonardo.

Nakon što je Beckham prošle godine propustio veliki dio sezone zbog povrede Ahilove tetive, ove sezone je vrlo dobrim nastupima poveo svoj LA Galaxy prema finalu doigravanja u kojem će kalifornijska ekipa 21. novembra igrati protiv Houstona. Osvojio je nagradu za povratnika godine u MLS ligi, profesionalnoj nogometnoj ligi Sjeverne Amerike. Ugovor mu istječe ovog mjeseca.

Leonardo je priznao da je uspostavio kontakt s Beckhamom.

"Jeste li vidjeli kako Beckham igra u zadnje vrijeme? Ja ga poznam jako dobro. Kada bi David smatrao da ne može zadovoljiti potrebne standarde, sigurno ne bi niti dolazio u naš klub. On bi to prvi rekao. Uostalom, Javier Zanetti ima 38 godina, pa je još uvijek odličan u Interu. Ne brinite, vodim ja o svemu računa".

Leonardo kaže da nije ni optimist ni pesimist kada su u pitanju šanse pariškog kluba za dovođenjem Beckhama. Ujedno je dodao da Englez nije tražio nikakvo jamstvo za minutažom koja bi ga zadovoljila, s obzirom da želi biti u dobroj formi uoči Olimpijskih igara u Londonu na kojima silno želi nastupiti.

"Beckham je inteligentan igrač, nikada ne bi pitao za tako nešto", veli Leonardo.

PSG nije bio prvak Francuske od 1994. godine, a zadnji put je Ligu prvaka igrao prije 13 sezona. U maju ove godine klub je preuzela grupacija Qatar Investment Authority. Ona je donijela velika finansijska sredstva u klub i ljetos PSG pojačala s nekoliko važnih igrača, među kojima je najzvučnije ime Argentinac Javier Pastore. Za njega je klub oborio francuski rekord plativši odštetu od 42 miliona eura.

Iako je PSG trenutno vodeći u francuskom prvenstvu, u zadnje vrijeme se špekulira kako bi talijanski stručnjak Carlo Ancelotti, trenutno bez posla, na klupi mogao zamijeniti sadašnjeg trenera Antoinea Kombouarea.

Leonardo je priznao da je prošloge sedmice razgovarao s Ancelottijem u Parizu.

"Jesam, Carlo je bio u Parizu i našli smo se. Nisam mu dao nikakvu direktnu ponudu".

Prema tome, Kombouare je siguran za svoj posao? Po Leonardovom odgovoru se tako nešto baš i ne bi moglo zaključiti.

"Prvi smo na tabeli i mnoge stvari radimo dobro, ali postoje područja u kojima bismo mogli biti i bolji. Ovih dana svako zove telefonom u naš klub. To je nešto novo i dobro za naš klub. Moj posao je razgovarati sa svima. Ne nužno zaposliti ovog ili onog, već graditi mrežu. Moramo razmišljati o budućnosti, pritom ne mislim samo na Ancelottija. Moramo na sve biti spremni", zaključio je Leonardo.