Igrači se oprostili od trenera
99

Leo Messi: Nisam mogao doći na oproštaj od Pepa Guardiole

Klix.ba
Messi i Guardiola nakon što mu je trener saopštio da odlazi na kraju sezone
Messi i Guardiola nakon što mu je trener saopštio da odlazi na kraju sezone
Lionel Messi, najbolji igrač današnjice, nije prisustvovao pres konferenciji Pepa Guardiole u kojoj se oprostio od kluba i navijača. Kako je Argentinac napisao na svom Facebook profilu, razlog zbog kojeg nije došao bio je taj što su ga emocije savladale i što bi možda novinari vidjeli njegovo tužno lice.

"Želim se od sveg srca zahvaliti Pepu za sve što mi je dao u mom privatnom i profesionalnom životu. Zbog onoga što osjećam, odlučio sam da ne prisustvujem Pepovoj pres konferenciji zbog toga što znam da novinari traže tužna lica igrača i to je nešto što sam odlučio ne pokazati", napisao je Messi.

Upravo je Pep bio taj koji je Messiju pružio veliku šansu i oko njega gradio tim. Svjestan je toga i Argentinac koji je pravu priliku dobio nakon odlaska Ronaldinha sa Nou Campa. Odužio mu se nevjerovatnim brojem golova, asistencija i brilijantnih partija u dresu Blaugrane.

Na svojim Twitter i Facebook profilima odlazak Guardiole komentarisali su i drugi igrači Barcelone.

"Dostigao si najviši nivou u nogometu i tamo ćeš ostati zauvijek. Vječno smo ti zahvalni. Hvala ti još jednom Pep", napisao je veznjak Thiago na Facebooku.

"Hvala ti za sve što si nam dao u ove četiri godine prepune uspjeha, radosti, pobjeda i iznad svega nogometnih lekcija", napisao je Pique.

"Iako sam bio s njim samo godinu dana, Pep će za mene uvijek ostati heroj kao što je bio i u mom djetinjstvu. Hvala ti što si dijelio vrijeme sa nama, uvijek ću to cijeniti", napisao je Cesc Fabregas.

"Hvala ti, Pep. Pokazao si nam put...", kratko je na Twitteru napisao Carles Puyol.