Napadač Željezničara
333

Lendrić nakon pobjede nad Zetom: Ovo je najbolji lijek za sezonu koja je iza nas

Piše: D. B.
Željezničar je večeras u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige savladao crnogorsku Zetu rezultatom 1:0, a nakon utakmice se novinarima obratio strijelac pobjedničkog gola Ivan Lendrić.

"Hvala Bogu, moj gol je presudio za pobjedu Željezničara, ali nije bitno ko postiže pogotke. Meni se u posljednje vrijeme posrećilo da ja rješim utakmicu, ali nije zaista bitno. Ekipa je dobro odigrala, digli smo se poslije sezone koja je iza nas. Ovo je najbolji lijek za zaborav, znamo kako smo izgubili titulu. Gledamo samo prema naprijed", izjavio je Lendrić.

Zeta se pokazala kao ozbiljan protivnik, pa Ivan očekuje težak revanš.

"Znali smo da Zeta nije lagan protivnik, mi smo bili blagi favorit jer je naša liga malo jača od crnogorske. Pokazalo se da smo ih jedva dobili, bit će nam teško u Podgorici. Bit ćemo potpuno fokusirani", rekao je napadač Plavih.

On je prezadovoljan atmosferom te se zahvalio navijačima, ali ih i pozvao na razumijevanje u trenucima kada ekipi ne ide.

"Ovo je fenomenalno, Manijaci prave najbolju atmosferu, to je za nas normalno, igramo pred punim stadionom. Zahvaljujem se na tome, nemoguće je ne dati 100 posto pred ovom publikom. Nekad ni to nije dosta, navijači moraju shvatiti da ne može niko više od igrača željeti pobjedu. Mi shvatamo njihovo nezadovoljstvo u nekim utakmicama, ali mi sve ovo proživljavamo, ne spavamo noćima kao ni oni. Znamo šta se događalo ranije, ali moraju imati na umu da i mi koji nismo Sarajlije želimo osvojiti prvo mjesto i pobijediti u svakoj utakmici. Ali, pita se nešto i suparnička ekipa", završio je Lendrić.