Bundesliga
18

Leipzig izgubio protiv Eintrachta i ozbiljno ugrozio prvo mjesto na tabeli

K. H.
Eintracht - Leipzig (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Leipziga doživjela je treći poraz u ovoj sezoni nakon što su u meču 19. kola njemačke Bundeslige izgubili od Eintrachta u Frankfurtu rezultatom 2:0.
Pobjedu Eintrachtu donijeli su Toure i Kostić u drugom poluvremenu, a nakon ovog poraza Leipzig je ozbiljno ugrozio prvu poziciju na tabeli i nakon ovog kola imat će samo dva boda više od Borussije Dortmund, a moguće i samo jedan od Bayerna.

Pobjedu na domaćem terenu upisala je ekipa Union Berlina koja je slavila protiv Augsburga sa 2:0, a pogotke su postigli u drugom poluvremenu Subotić i Ingvartsen. Važna tri boda osvojila je i Borussija M'gladbach koja je sa 3:1 bila bolja od Mainza.

Paderbron je golovima Antwi-Adjeja i Sabirija slavio kod Freibruga u gostima, a gostujuću pobjedu ostvarila je i Hertha protiv Wolfsburga rezultatom 2:1. Vedad Ibišević nije igrao u ovom meču i svih 90 minuta pregledao je s klupe za rezervne igrače.

Leipzig bez obzira na poraz ostaje prvi na tabeli sa 40 bodova, a u narednom meču očekuje ih duel protiv Borussije M'gladbach. Podsjećamo, Borussija Dortmund je u prvom meču 19. kola bila bolja od Kolna rezultatom 5:1.

Tabela: