Slažete li se?
85

Legendarni Van Basten pokrenuo brojne rasprave: Messi nije među tri najbolja svih vremena

D. P.
Van Basten je otkrio koga smatra najboljim (Foto: Twitter)
Van Basten je otkrio koga smatra najboljim (Foto: Twitter)
Jedan od najboljih napadača svih vremena Marco van Basten pokrenuo je brojne debate poručivši da Lionel Messi u Top tri nogometaša ikada.

Mnogi smatraju Lionela Messija najboljim nogometašem kojeg je svijet ikada vidio. Uostalom, to govori i sedam Zlatnih lopti čime je postavio rekord koji će teško iko stići.

Međutim, Marco van Basten nije među njima. U intervjuu za France Football legendarni napadač Milana i Ajaxa ističe da Messi nije među najboljom trojicom.

"Pele, Maradona i Johan Cruyff su najbolja nogometaša svih vremena. Kao dijete želio sam biti kao Cruyff. Bio mi je prijatelj i nedostaje mi. Pele i Maradona su zaista bili nevjerovatni", rekao je Van Basten.

Slavni Nizozemac je dobio pitanje o Lionelu Messiju, a onda je i objasnio zbog čega ga ne smatra pripadnikom najbolje trojke svih vremena.

"Messi je također sjajan igrač, ali je Maradona uvijek davao više sebe u ekipi. Messi nije onaj koji se stavlja na čelo da bi išao u rat", dodaje Van Basten.

Legendarni napadač, koji je predvodio možda i najbolju ekipu Milana koju smo ikada vidjeli, dodao je da ne smije zaboraviti Zinedinea Zidanea, Michela Platinija ili Cristiana Ronalda, ali da je pomenuta trojka ipak ispred.