Nakon upućenih kritika
15

Legendarni Ronaldo otjerao iz svog kluba proslavljenog Brazilca i dobrog prijatelja

H. H.
Ronaldo i Julio Baptista (Foto: Montaža / Klix.ba)
Ronaldo i Julio Baptista (Foto: Montaža / Klix.ba)
Ronaldo Nazario, vlasnik Nogometnog kluba Real Valladolid, otpustio je trenera Júlia Baptistu s kojim je inače dobar prijatelj, a koji vodi B tim ovog španskog kluba.
Nakon kontroverznih izjava Brazilca i poslije novog poraza nakon kojeg je Valladolid B stigao u zonu ispadanja u četvrtoj ligi, došlo je do prekida saradnje.

Baptista je kritikovao upravu kluba zbog nogometaša koji svakodnevno treniraju s prvim timom, a igraju za drugi. To je, uz loše rezultate, dovelo do odluke o otkazu.

Baptista, lični prijatelj Ronalda Nazarija je veliki fan svog sunarodnjaka, ali nakon izrečenih kritika je morao napustiti klub s kompletnim stručnim štabom.

Valladolid je objavio je da je njegova zamjena Álvaro Rubio, bivši kapiten kluba, koji je bio dio stručnog štaba prvog tima od 2017. godine.

Julio Baptista je u karijeri nastupao za brojne klubove, a nosio je i dresove Real Madrida, Arsenala, Rome i Seville.

Za reprezentaciju Brazila je odigrao 47 utakmica i osvojio je dvije titule na Copa Americi.

Poslije igračke karijere posvetio se trenerskom poslu, a od 2019. godine je bio trener u omladinskom i B timu Valladolida.

Inače, prvi tim Valladolida je trenutno četvrti u španskoj drugoj ligi i bori se za promociju u najviši rang iz kojeg je ispao prošle sezone.