Zanimljiv prijedlog
43

Legendarni Neville savjetuje Liverpool: Ispadnite od Bayerna u Ligi prvaka

Klix.ba
Legendarni defanzivac Manchester Uniteda Gary Neville dao je savjet ljutom rivalu Liverpoolu kako da osvoji titulu u Engleskoj, inače prvu od osnivanja Premiershipa.

Međutim, njegove riječi neće se svidjeti ni navijačima Liverpoola, ali ni pristalicama Uniteda.

"Uvijek sam mislio da bi Liverpoolu za osvajanje titule bio potreban dobar raspored. Međutim, reći ću ono što mislim. Ispadnite od Bayerna. Jeste da malo zvuči suludo, jer ne možeš da izađeš na teren da izgubiš utakmicu, ali zaista vjerujem da bi Liverpoolu prijalo da malo raščisti raspored. Eventualnom eliminacijom iz Lige prvaka bi svi bili odmorni i spremni za ono što ih očekuje do kraja sezone. Pred Cityjem je uz sve još i potencijalno nekoliko mečeva FA Cupa, a Liverpool bi to mogao da iskoristi da stekne četiri, pet bodova više. To je teško stići na kraju sezone i to bi bila velika prednost. Sada su šanse pola-pola", rekao je Neville.

Podsjetimo, Liverpool je 18 puta bio prvak Engleske, imaju i sedam FA kupova, pet puta su bili prvaci Europe, a u svojim vitrinama imaju i tri Kupa UEFA-e.

Za jedan od najtrofejnijih klubova u historiji je nestvaran podatak da navijači čekaju naslov prvaka Engleske punih 29 godina.