Iako je osvojila svijet
77

Legendarni Mijatović jednu pjesmu nikako ne podnosi: Najodvratnija je u historiji muzike

H. H.
Predrag Mijatović (Foto: EPA-EFE)
Predrag Mijatović (Foto: EPA-EFE)
Legendarni crnogorski nogometaš Predrag Mijatović priznao je da posebnu averziju ima prema jednoj pjesmi koja je bila aktuelna dok je nosio dres Real Madrida.

Koreografija uz muziku je bila svjetski poznata i praktično su svi znali kako se izvodi, samo je Mijatovića to "dovodilo do ludila".

"Kada je izašla ona pjesma, ako se sjećate 'Macarena', pitaš se šta li znači macarena, jao...", kazao je Mijatović tokom gostovanja na televiziji K1 i dodao:

"Koliko god da je bila popularna, koliko god da igraju svi, organski je ne podnosim. Najodvratnija pjesma u historiji muzike."

To nije bilo sve, jer je Real Madrid, nakon što je golom Mijatovića u finalu protiv Juventusa 1998. godine postao prvak Evrope, doveo špansku grupu "Los del Río" da uveliča proslavu na Santiago Bernabeu.

"Osvojimo finale Lige prvaka poslije 32 godine, Real Madrid postaje prvak Evrope. Ko će da bude gost na Bernabeu, na slavlju tom, čitavom tom ludilu koje se organizuje, ona dvojica je**te to pjevaju", rekao je Peđa Mijatović i nasmijao sve u studiju.

Podsjetimo, Mijatović je u klupskoj karijeri igrao za Budućnost iz Podgorice, Partizan, Valenciju, Real Madrid, Fiorentinu i Levante.